Σημαίες του Κεμάλ έκαιγαν οι Ρώσοι οπαδοί!


Οι οπαδοί της Σπαρτάκ Μόσχας στην αναμέτρηση με τη Φενερμπαχτσέ έβαλαν φωτιά σε πανό με την εικόνα του εθνάρχη των Τούρκων, Κεμάλ Ατατούρκ...

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά τη φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα Hurriyet. Αυτή απεικονίζει τους οπαδούς της Σπαρτάκ Μόσχας να καίνε σημαία με την εικόνα του εθνάρχη των σύγχρονων Τούρκων, Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτά συνέβησαν την Τρίτη στο «Λουζνίκι», όπου η Σπαρτάκ υποδέχτηκε τη Φενερμπαχτσέ για τον πρώτο αγώνα των Play off του Τσάμπιονς Λιγκ (2-1 οι γηπεδούχοι).

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο παρατηρητής του αγώνα σημείωσε το περιστατικό και ότι η UEFA μπορεί να τιμωρήσει αυστηρά (ακόμα και με αποκλεισμό) τους Ρώσους). Το θέμα δεν έχει να κάνει ρατσισμό, αλλά με τις εθνικές διαφορές των δύο χωρών, οι οποίες έχουν οξυνθεί με τα όσα συμβαίνουν στη Συρία, τοποθετώντας τες στο αντίθετο στρατόπεδο.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου