Τι θα συνέβαινε εάν η Γη σταματούσε να περιστρέφεται


Γιγαντιαίες καταιγίδες, τσουνάμι, πύρινοι άνεμοι και φυσικά το τέλος όλης της ζωής πάνω στον πλανήτη. Αυτή θα είναι η φυσική συνέπεια σε περίπτωση που η Γη σταματήσει να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της και, όπως ήταν αναμενόμενο, το ζήτημα αυτό παραμένει ένα από τα αγαπημένα όλων των καταστροφολάγνων του πλανήτη.

Ορμώμενοι από την «ανάγκη» να εικονοποιήσουν τον απόλυτο Αρμαγεδδώνα οι συντελεστές του Vsauce έφτιαξαν ένα διδακτικό, ανατριχιαστικό και συνάμα περιέργως ξεκαρδιστικό βίντεο για τις τελευταίες στιγμές της ζωής πάνω στον πλανήτη.

Με το σταμάταγε η περιστροφή της Γης τα σώματα όλων των πλασμάτων θα άρχισαν να εκτοξεύονται προς την Ανατολή σαν ένα συνονθύλευμα σάρκας και οστών με ταχύτητα τουλάχιστον 1600 χλμ ανά ώρα, ενώ εκείνοι που θα μπορούσαν να επιζήσουν για μερικά δευτερόλεπτα θα ήταν όσοι βρίσκονται στους πόλους της Γης ή σε ιπτάμενο σκάφος.

Αμέσως μετά αναμένεται να δημιουργηθούν γιγαντιαίες καταιγίδες, ενώ η ταχύτητα του ανέμου θα είναι τόσο μεγάλη που θα κάψει ακαριαία τα πάντα πάνω στον πλανήτη. Οι ωκεανοί θα δημιουργούσαν τεράστια τσουνάμι και το νερό θα συγκεντρωνόταν στους πόλους.

Το... μαρτύριο δεν σταματάει εκεί, καθώς, ο πυρήνας της Γης θα σταματούσε επίσης να γυρίζει με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το προστατευτικό μαγνητικό πεδίο κάτι που σημαίνει ότι η ραδιενεργή ακτινοβολία θα σκοτώσει ότι έχει περισσέψει από τα προηγούμενα. Ακόμη, το μισό μέρος της Γης (όπου βλέπει ο Ήλιος) θα έχει τεράστιες θερμοκρασίες, ενώ το άλλο μισό θα είναι παγωμένο.

Μετά από όλα αυτά, η περιστροφή της Γης ίσως και να μπορούσε να αρχίσει ξανά, ωστόσο, η ζωή θα επανέλθει.ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου