Άλκης Αλκαίος: Η περιπέτεια ενός ποιήματος


Απολαύστε το υπέροχο αφιέρωμα της εκπομπής “Η περιπέτεια ενός ποιήματος” στον ποιητή και στιχουργό Άλκη Αλκαίο. Η εκπομπή μας παρουσιάζει ένα μέρος από την πορεία του ποιητή στο χώρο της δισκογραφίας και ειδικότερα στη συνεργασία του με τον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο για τον δίσκο «Εμπάργκο» του 1982. Ο Άλκης Αλκαίος μίλησε στην εκπομπή για την αισθητική του στίχου του αλλά και στην γνωριμία του με τον συνθέτη που σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας μακράς συνεργασίας.

Το Αρχείο της ΕΡΤ μας παρουσιάζει ένα μοναδικό ντοκουμέντο από την σειρά “Η περιπέτεια ενός ποιήματος” παραγωγής 1990, για τον μουσικό δίσκο “Εμπάργκο” σε ποίηση του Άλκη Αλκαίου και σύνθεση του Θάνου Μικρούτσικου ο οποίος κυκλοφόρησε το 1982 και ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του Άλκη Αλκαίου στην ελληνική δισκογραφία, στην εκπομπή εμφανίστηκε ο Θάνος Μικρούτσικος και για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη ο Άλκης Αλκαίος. Στη διάρκεια της εκπομπής ερμηνεύουν τραγούδια από τον εν λόγω δίσκο οι Θάνος Μικρούτσικος, Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Μητσιάς και Βλάσης Μπονάτσος, όπως τα: «Κακόηθες Μελάνωμα» «Ερωτικό (Με μια πιρόγα)», «Πρωινή ή Βραδινή Σερενάτα», και «Σκάντζα».

Στην εκπομπή οι δύο δημιουργοί συνομιλούν μεταξύ τους και αναφέρονται στο κλίμα και στις συνθήκες της εποχής στην οποία γεννήθηκε η δισκογραφική δουλειά “Εμπάργκο”, ένα έργο σταθμός στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού! Μας περιγράφουν επίσης τη γνωριμία τους στα τέλη της δεκαετίας του ’70 οπου σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας μακράς μεταξύ τους συνεργασίας και σχολιάζουν μεταξύ άλλων τη σχέση ποίησης-τραγουδιού αλλά και την τεράστια αποδοχή του δίσκου “Εμπάργκο” από το κοινό στο πέρασμα των χρόνων. Ο Άλκης Αλκαίος αναφέρθηκε στις ποιητικές του καταβολές αλλά και στην αισθητική του στίχου του και μας εξήγησε πώς τον επηρέασε στο γράψιμο η σχέση του με τον Θάνο Μικρούτσικο! 

Η περιπέτεια ενός ποιήματος
Έτος παραγωγής: 1990
ΕΡΤ


Δείτε το ντοκιμαντέρ: 






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου