Αρχαία Επίδαυρος: Δείτε από ψηλά το αρχαίο θέατρο του Ασκληπιείου

Δείτε από ψηλά την αρχαία Επίδαυρο και το αρχαίο θέατρο Ασκληπιείου μέσα από το υπέροχο βίντεο του καναλιού Point Of View GR!

Η Αρχαία Επίδαυρος είναι ενα πεδινό χωριό που βρίσκεται στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου στη βορειοανατολική πλευρά του νομού Αργολίδας. Η περιοχή κατοικείται χιλιάδες χρόνια και ειναι γνωστή για το Ασκληπιείο της, το Ιερό της και το διάσημο αρχαίο θέατρο. Η πόλη της Επιδαύρου απέχει περιπου15 χλμ από το Ιερό της. 

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού αφιερωμένο στον αρχαίο Έλληνα θεό της ιατρικής, τον Ασκληπιό. Είναι χτισμένο στη δυτική πλευρά του Κυνόρτιου όρους, κοντά στο σύγχρονο Λυγουριό και ανήκει στο Δήμο Επιδαύρου. Κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. και θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:



ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

1 comments: