Google Earth: Δείτε πως άλλαξε η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 35 χρόνια μέσα από ένα timelapse βίντεο!


Δείτε πως άλλαξε η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 35 χρόνια μέσα από ένα υπέροχο timelapse βίντεο της Google! H Timelapse του Google Earth μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε πώς άλλαξε η Θεσσαλονίκη από το 1984 εως 2022!

Η υπηρεσία Timelapse του Google Earth παρακολουθεί περίπου τέσσερις δεκαετίες αλλαγών στην επιφάνεια του πλανήτη μας, ξεκινώντας από το 1984 και καταλήγοντας στο 2022 όλα χάρη στο 4D διαδραστικό χάρτη της Google που αποτελείται από εκατομμύρια δορυφορικές εικόνες.

Tο GoogleEarth timelapse είναι ένα time-lapse βίντεο που απεικονίζει με στοιχεία τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη από τα συστήματα άρδευσης που εμφανίζονται στην έρημο της Αιγύπτου, τα ποτάμια που μετατοπίζονται με την πάροδο του χρόνου στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου στην Pucallpa του Περού μέχρι και τις ηφαιστειακές εκρήξεις, καθώς και το πως η αποψίλωση των δασών και οι πυρκαγιές μεταβάλλουν σταδιακά το τοπίο του Lassen National Forest στη Καλιφόρνια. Μέσα από τη πλατφόρμα επίσης βλέπουμε και το πώς οι πόλεις προσαρμόζονται στις ανάγκες καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Καθηγητές, ερευνητές και καθημερινοί χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βίντεο του Timelapse για να κατανοήσουν καλύτερα τις αλλαγές στον πλανήτη μας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για παράδειγμα να δουν πώς άλλαξε η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 35 χρόνια. Τέτοια δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές περιστάσεις, όπως στο ντοκιμαντέρ του 2022 με τίτλο «The Territory», που έδειξε με Timelapse τις τραγικές συνέπειες της αποψίλωσης των δασών του Αμαζονίου και τον αντίκτυπό τους στις τοπικές κοινωνίες.


Δείτε το βίντεο:







Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου