Bricks: Tο νέο νόμισμα που θα φέρει επανάσταση στην παγκόσμια οικονομία

Παρουσιάστηκε ανεπίσημα στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), το νέο νόμισμα που θα φέρει επανάσταση στην παγκόσμια οικονομία. Δείτε ποιες χώρες βρίσκονται πισω από τη δημιουργία του νέου νομίσματος αλλά και ποιες είναι αναπτυσσόμενες δυνάμεις που με την υποστήριξη της Κίνας και της Ρωσίας αρχίζουν να αποσυνδέονται από το δολάριο.

Το δολάριο χάνει τη γοητεία του και ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ολο και περισσότερες οικονομίες στον κόσμο απομακρύνονται από τις συναλλαγές σε δολάρια, λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. 
Το όνομα BRICS είναι ακρωνύμιο της συμμαχικής ένωσης που περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Οι χώρες αυτές και αρκετές ακόμη με μεγάλο πληθυσμό ενώνονται για την υιοθέτηση ενός νέου νομίσματος που θα μπορεί να χρησιμοποιείται στο παγκόσμιο εμπόριο. Αρκετά ανησυχητικό επίσης είναι οτι πολλά ακόμη κράτη στη Δυτική Ασία και τη Βόρεια Αφρική έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ένταξη τους σε αυτό το μπλοκ, ενώ πέρυσι το Ιράν υπέβαλε και επίσημα αίτηση για την ένταξη του.

Στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) που έλαβε χώρα στο Νέο Δελχί ο αντιπρόεδρος της Ρωσική Δούμας ο Αλεξάντερ Μπαμπάκοφ δήλωσε, οτι το μπλοκ Bricks των αναδυόμενων οικονομιών Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική εργάζονται για την ανάπτυξη ενός νέου νομίσματος που θα παρουσιαστεί επίσημα τον ερχόμενο Αύγουστο, στην επόμενη σύνοδο κορυφής του οργανισμού.

Ο Ρώσος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι το νέο νόμισμα θα σηματοδοτήσει έναν νέο κύκλο για την παγκόσμια οικονομία και θα συνδέεται όχι μόνο με την αξία του χρυσού αλλά και με «άλλες ομάδες προϊόντων, τις σπάνιες γαίες κ.ά.». Να σημειωθεί ότι τα κράτη μέλη της ομάδας των BRICS αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου ΑΕΠ. Η ομάδα αυτή τους τελευταίους μήνες υπό την καθοδήγηση της Ρωσίας και της Κίνας, έχει αναδειχτεί ως η εναλλακτική απέναντι στην ομάδα των πλουσιότερων κρατών της Δύσης των G7.

«Η μετάβαση σε διακανονισμούς των διεθνών συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα αποτελεί ήδη το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι να παράσχει την κυκλοφορία ψηφιακού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής ενός θεμελιωδώς νέου νομίσματος στο εγγύς μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα indiatvnews, και συνέχισε «Νομίζω ότι στη σύνοδο κορυφής των Bricks θα ανακοινωθεί η ετοιμότητα για την υλοποίηση αυτού του έργου, τέτοιες εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη». 

Δείτε το βίντεο:

 




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου