Άνδρος: Δείτε από ψηλά το κάστρο της Φανερωμένης


Δείτε από ψηλά το κάστρο της Φανερωμένης στην Άνδρο μέσα από το υπέροχο βίντεο του καναλιού Point Of View GR!

Το Κάστρο της Φανερωμένης στην Άνδρο είναι γνωστό και ως "Πάνω Κάστρο" ή "της Γριάς το Κάστρο" και κάποτε υπήρξε η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη του νησιού. Το Κάστρο βρίσκεται πάνω σε ένα εντυπωσιακό οροπέδιο στα 600μ. υψόμετρο, στα βόρεια του Όρμου Κορθίου κοντά στο χωριό Κοχύλου. Χτίστηκε από τους Βενετούς για προφύλαξη από τους πειρατές και στο σημείο υπάρχουν εώς και σήμερα ερείπια από σπίτια, υδραγωγεία και τείχη.

Η ιστορία του είναι άγνωστη και αυτό τροφοδότησε τους θρύλους που το περιβάλλουν. Σύμφωνα με το γνωστότερο, οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να το καταλάβουν και έστειλαν στο κάστρο μια γριά με την έγκυο κόρη της για να ζητήσουν βοήθεια, όμως το βράδυ η γριά άνοιξε την πύλη του κάστρου και μπήκαν οι Τούρκοι και έσφαξαν όλους τους κατοίκους. Στη συνέχεια η γριά μετανιωμένη για την πράξη της ανέβηκε σε ένα ψηλό βράχο και αυτοκτόνησε πηδώντας στη θάλασσα και έτσι η μνήμη της γριάς έμεινε σε δύο από τα αξιοθέατα της περιοχής “της γριάς το κάστρο” και στην όμορφη παραλία “της γριάς το πήδημα”.

Η θέα στο Αιγαίο είναι επιβλητική και μοναδική και σήμερα στο Κάστρο της Φανερωμένης φτάνει κανείς μόνο από μονοπάτι που ξεκινά από το χωριο, ενώ σε κοντινή απόσταση από την είσοδο του κάστρου βρίσκεται ένα σπήλαιο με σταλακτίτες.


Δείτε το βίντεο:




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου