Ζει παγιδευμένη σε σώμα μωρού,απίστευτη ιστορία μιας 20χρονης


Η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ μοιάζει με μωρό, αλλά στην πραγματικότητα είναι 20 χρόνων και παρότι μεγαλώνει ηλιακά, παραμένει σωματικά και νοητικά εγκλωβισμένη σε σώμα και μυαλού βρέφους, αφού η εκτιμώμενη νοητική κατάστασή της είναι ανάλογη ενός παιδιού 9 – 12 μηνών.

Η Μπρουκ και η οικογένειά της εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή, με αντικείμενο ανεξήγητες ιατρικές περιπτώσεις.Μία από αυτές είναι και η περίπτωση της Μπρουκ, για την οποία οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα πέραν πάσης αμφιβολίας, ονομάζοντας την “Σύνδρομο Χ”.

Αυτό που μπορούν να πουν με βεβαιότητα, είναι ότι η Μπρουκ, που γεννήθηκε το 1993, πάσχει από μία σπάνια μετάλλαξη γονιδίου, που “κατέβασε τον διακόπτη” της ανάπτυξής της.

Όπως είπε ο πατέρας της, μέχρι την ηλικία των 4 ετών, αναπτυσσόταν κανονικά, όμως μεταξύ 4 και 5 σταμάτησε να μεγαλώνει.

Τα τελευταία 16 χρόνια, η Μπρουκ χρειάζεται 24ωρη φροντίδα από τους γονείς της, που την ταΐζουν μέσω ειδικού σωλήνα, αφού ο οισοφάγος της είναι πολύ μικρός για να καταπιεί το φαγητό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πάθει παλινδρόμηση.

“Εδώ και 16 χρόνια της δίνουμε τα φάρμακά της, ξέρουμε πότε αρρωσταίνει, ξέρουμε τις ακριβείς δοσολογίες, όμως το θέμα με την Μπρουκ είναι, ότι δεν ξέρουμε τι θα φέρει το αύριο”, είπε η μητέρα της.

Μάλιστα, όπως είπε, παρότι αγαπάει την κόρη της ακριβώς όπως είναι, εάν τη ρωτήσει κανείς στον δρόμο πόσο είναι, συνήθως αποφεύγει να απαντήσει ειλικρινά.“Συνήθως μετατρέπω τα χρόνια σε μήνες. Έτσι, εάν κάποιος με ρωτούσε σήμερα, θα του έλεγα ότι είναι 20 μηνών”, παραδέχθηκε.

Πάντως, από ό,τι φαίνεται, δεν έχει περάσει λίγα μέχρι σήμερα, αφού έχει υποβληθεί σε 7 χειρουργεία για στομαχικά έλκη, ενώ σε ηλικία 4 ετών, έπεσε σε κώμα για 14 ημέρες.Τότε, οι γιατροί είχαν διαγνώσει καρκίνο στον εγκέφαλο, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου