Αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ


Ποια ήταν η πραγματική εμφάνιση του ζωγράφου Βαν Γκογκ, χωρίς τις πινελιές των αυτοπροσωπογραφιών του; Δείτε πως ήταν ο Βαν Γκογκ στην πραγματικότητα.

Ο φωτογράφος Tadas Černiauskas αναδημιούργησε ψηφιακά μια από τις πιο εμβληματικές αυτοπροσωπογραφίες του Βαν Γκογκ προσπαθώντας να αποδώσει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται, το πραγματικό πρόσωπο του Ολλανδού ζωγράφου.

Ο Tadas Černiauskas χρησιμοποίησε ως υπόδειγμα, τη διάσημη αυτοπροσωπογραφία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ από το 1889.Στη συνέχεια κάλεσε στο στούντιο του έναν φίλο του που σύμφωνα με τον ίδιο, έχει τρομακτικές ομοιότητες με τον Ολλανδό ζωγράφο και προσπάθησε να αποδώσει φωτογραφικά όσο πιο πιστά μπορούσε το πορτραίτο του Ολλανδού ζωγράφου. Το τελικό αποτέλεσμα, είναι προϊόν και ψηφιακής επεξεργασίας, ενώ έχει προκαλέσει ήδη, ποικίλες αντιδράσεις.

Ο πρωτότυπος πίνακας δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1889, την εποχή που ο ζωγράφος ήταν έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική του Saint Remy.

Ο Βαν Γκογκ νοσηλεύτηκε εκεί μετά το περιστατικό που έμεινε στην ιστορία, του αυτοτραυματισμού του μετά από έναν καυγά του με τον Paul Gauguin. Σε μια κρίση επιληψίας, ο Ολλανδός ζωγράφος έκοψε τον λοβό του αριστερού αυτιού του.

Τον Ιούλιο του 1890, ο Βαν Γκογκ εμφάνισε συμπτώματα έντονης κατάθλιψης και τελικά αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος στις 27 Ιουλίου ενώ απεβίωσε δύο ημέρες αργότερα.

Συνολικά δημιούργησε σε διάστημα περίπου δέκα ετών περισσότερα από 800 πίνακες και 1000 μικρότερα σχέδια. Σώζεται ακόμα εκτενής αλληλογραφία του με τον αδελφό του, που περιλαμβάνει περισσότερα από 700 γράμματα.

ΠΗΓΗ


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου