Ο πιο εντυπωσιακός υπόγειος σιδηροδρομικός σταθμός στην Ευρώπη


Ο γεννημένος στη Βαρκελώνη Oscar Tusquets Blanca, εκτός από καταξιωμένος αρχιτέκτονας, είναι επίσης ζωγράφος, διακοσμητής, σχεδιαστής επίπλων αλλά και αστικών χώρων. Πρόσφατα ανατέθηκε στην εταιρεία του να σχεδιάσει το σταθμό του Μετρό «Τολέδο» , στη Νάπολη της Ιταλίας. Ο στόχος που του δόθηκε από τις αρχές της πόλης ήταν να δημιουργήσει ένα σταθμό με ιδιαίτερα μοντέρνο σχεδιασμό. Μάλλον τα κατάφερε..

Ο Blanca συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες για να ολοκληρώσει το έργο του. Οι William Kentridge, Bob Wilson, Francesco Clemente, Ilya and Emilia Kabakov, Shirin Neshat, Oliviero Toscani μαζί με τους ανθρώπους του Blanca κατάφεραν να δημιουργήσουν τον «πιο εντυπωσιακό υπόγειο σιδηροδρομικό σταθμό στην Ευρώπη» σύμφωνα με την «Daily Telegraph» .
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου