Η επιδέξια γλυπτική των ρυζοκαλλιεργητών


Μοιάζουν σαν πίνακες ζωγραφικής όταν κοιτάς από ψηλά.Θα μπορούσε εύκολα κανείς να μπερδευτεί και να νομίζει ότι κοιτάζει έναν πίνακα ζωγραφικής.

Στην πραγματικότητα όμως οι παρακάτω εικόνες απεικονίζουν τις καλλιέργειες ρυζιού Hani Rice Terraces που βρίσκονται στα βουνά της περιοχής Yuanyang στη νοτιοδυτική Κίνα.Έχουν χαρακτηριστεί και ως «τα σκαλιά του παραδείσου» καθώς τα επίπεδα της καλλιεργήσιμης γης φτάνουν μέχρι και στα 2.000 μέτρα υψόμετρο.

Οι πρόγονοι των Hani βρέθηκαν στην περιοχή πριν από 2.500 χρόνια και προκειμένου να αυξήσουν το καλλιεργήσιμο έδαφος άρχισαν να δημιουργούν αυτές τις «ταράτσες» στις οποίες φύτρωνε το ρύζι.

Η επιδεξιότητά τους αναγνωρίστηκε από τον αυτοκράτορα της δυναστείας των Μιγνκ, ο οποίος τους έδωσε τον τίτλο των «επιδέξιων γλυπτών».Μάλιστα οι εκτάσεις έχουν αναγνωριστεί επισήμως από την Ουνέσκο ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς.


























ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου