Η Δίκη της Νυρεμβέργης


Στις 20 Νοεμβρίου 1945 ξεκίνησε η πρώτη από τις δίκες της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της ναζιστικής Γερμανίας. Ενώπιον του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου βρέθηκαν πρώτοι κατηγορούμενοι οι στενοί συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ και πρωτεργάτες της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ των οποίων και οι H.W.Göring, R. Hess, και J. Von Ribbentrop.

 Στις 20 του Νοέμβρη του 1945 οδηγήθηκαν στο Παλάτι της Δικαιοσύνης, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, ενώπιον των στρατιωτικών δικαστών από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και την Σοβιετική Ένωση, 24 πολιτικοί και στρατιωτικοί της Ναζιστικής Γερμανίας, για τη δίκη που έμεινε γνωστή ως η Δίκη των Σημαντικότερων Εγκληματιών Πολέμου.Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν έληξε στα πεδία των μαχών, αλλά σε ένα δικαστήριο της Γερμανίας.

Η Δίκη της Νυρεμβέργης αποκαλύπτει τις θηριωδίες της Ναζιστικής Γερμανίαςκαι καταλήγει στην εκτέλεση πολλών κορυφαίων στελεχών του Ναζιστικού κόμματος. Ακολουθήστε τα ιστορικά ίχνη της δίκης, από τα κατηγορητήρια μέχρι και τις θανατικέςποινές. Γνωρίστε τους ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία της και δείτε ξανά σπάνια βίντεο και αρχειακό υλικό από την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει όλη την ιστορία της δίκης, που καθιέρωσε τον νέο όρο "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" στα διεθνή δικαστήρια, απο τις 20 Νοεμβρίου του 1945 μέχρι την 1η Οκτωβρίου 1946.






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου