Curtis Woodhouse: Από την Premier League πρωταθλητής στο μποξ!


Ο Κέρτις Γούντχαουζ ενσαρκώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το απόφθεγμα, «Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς» καθώς απαρνήθηκε τα πλούτη αλλά και την φήμη που συνοδεύει τους ποδοσφαιριστές της Premier League, προκειμένου να ζήσει το όνειρο του στο μποξ!

Ο 32χρονος πρώην μέσος των Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπέρμιγχαμ κατέκτησε την ζώνη International Masters στην κατηγορία Ημιμεσαίων Βαρών πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό σερί νικών.

Ο Γούντχαουζ ωστόσο δεν εγκατέλειψε οριστικά το ποδόσφαιρο. Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο μποξ, εκτελεί χρέη προπονητή στην Σέφιλντ, την αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου με έτος ίδρυσης το 1857!

Φόρεσε 104 φορές σε ματς πρωταθλήματος την φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ προτού μεταπηδήσει στην Μπέρμιγχαμ Σίτι το 2001 φτάνοντας στα μεγάλα σαλόνια της Premier League.

Ακολούθησαν οι Ρόδεραμ, Πιτέρμπορο, Χαλ και Γκρίμσμπι μέχρι τη στιγμή που δεν έβρισκε ενδιαφέρον στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ξεκινώντας προπονήσεις στο μποξ, που αποτελεί και την μεγάλη αγάπη του.

Η κρίσιμη απόφαση ελήφθη το 2006, όταν αποσύρθηκε από τον "βασιλιά των σπορ" τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο.
O «Rocky» του ποδοσφαίρου κέρδισε τον πρώτο του πυγμαχικό αγώνα τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς στο επίσημο ντεμπούτο του μολονότι δεν είχε παραστάσεις από το άθλημα. Η φήμη του street fighter ωστόσο τον συνόδευε από τα εφηβικά του χρόνια.

Επικράτησε του Ντιν Μαρκαντόνιο με δύο knock-down στον τελευταίο γύρο. Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 10-0 νικών για να ηττηθεί για πρώτη φορά στα σημεία (37-36) από τον Τζέι Μόρις τον Απρίλιο του 2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γούντχαουζ τον Απρίλιο του 2006, καταδικάστηκε για επίθεση και εξύβριση κατά αστυνομικού. Ανέκαθεν είχε μπλεξίματα με τον νόμο. Συνέπεια αυτή της πράξης του ήταν να του αφαιρεθεί από την βρετανική ομοσπονδία η άδεια να πυγμαχεί για τουλάχιστον πέντε μήνες.

Εφτά μήνες αργότερα επέστρεψε στο ποδόσφαιρο για λογαριασμό της Ράσντεν&Ντάιαμοντς, προτού μεταπηδήσει στη Μάνσφιλντ τον Ιανουάριο του 2009. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Χάρογκεϊτ Τάουν, για να καταλήξει στην ιστορική Σέφιλντ.

Η σεζόν 2011-12 τον βρήκε στην Ίστγουντ Τάουν ομάδα της Conference North κατηγορίας. Από πέρυσι ανήκει στην ερασιτεχνική Σέφιλντ με την ιδιότητα του προπονητή.
«Το μποξ πάντα ήταν η πρώτη μεγάλη αγάπη μου από παιδί. Μου αρέσει να παλεύω από το να εγκλωβίζω την ενέργεια μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ παραδέχεται πως την εποχή που αγωνιζόταν στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1997-2001) μετά τις προπονήσεις κατευθύνονταν στο γυμναστήριο προκειμένου να βελτιώσει την τεχνική του στο μποξ.

Μάλιστα ο τότε προπονητής των «λεπίδων», Νιλ Γουόρνοκ δεν γνώριζε το παραμικρό για το μεγάλο πάθος του Γούντχαουζ. Τα μελανιασμένα μάτια ωστόσο τον πρόδωσαν.«Αρκετές φορές με τραβούσε και μου έλεγε ‘άκουσα πως παίζεις μποξ’. Στεκόμουν δίπλα του με πρησμένα μάτια και ματωμένα χείλη και προσπαθούσα να το αρνηθώ».

Ο Γούντχαουζ παραδέχεται πως ήταν ένα παιδί του δρόμου που είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον 100 καβγάδες τόσο στο σχολείο όσο και στις γειτονιές! Είδωλα του ήταν ο Μάικ Τάισον και ο «Dark Destroyer», Νάιτζελ Μπεν.

Συνήθιζε να παρακολουθεί δια ζώσης την Χαλ μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και στη συνέχεια με το μποξ…


Δείτε τον Κέρτις Γούντχαουζ εν δράσει




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου