Από τις φαβέλες στο Μπραζιλέιρο


Το όνειρο κάθε παιδιού στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι να ακολουθήσει τα βήματα των μεγάλων Βραζιλιάνων άσων που φόρεσαν τη φανέλα της «Σελεσάο». Με μια μπάλα στα πόδια στις φτωχογειτονιές της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης παιδιά κάθε ηλικίας χαίρονται παίζοντας ποδόσφαιρο στους δρόμους και στις αλάνες. Πόσο εύκολο είναι όμως γιʼ αυτά τα παιδιά να μπορέσουν κάποια στιγμή να αποδείξουν το ταλέντο τους και να φορέσουν τη φανέλα ενός συλλόγου στη Βραζιλία;

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο, ωστόσο αρκετές ομάδες από τη Βραζιλία έχουν τα μάτια τους στραμμένα στις φαβέλες του Ρίο. Οι σκάουτς προσπαθούν εκεί να βρουν το πραγματικό ταλέντο, κάποιο από τα παιδιά που θα αρπάξει την ευκαιρία και θα αλλάξει σελίδα στη ζωή του, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα και αφήνοντας πίσω τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης καθημερινά.

Τον περασμένο μήνα στο Ρίο έλαβε χώρα το Favela Cup, στο οποίο συμμετείχαν 80 συνολικά ομάδες, που κάθε μία εκπροσωπούσε και μια διαφορετική γειτονιά της πόλης. Συνολικά πήραν μέρος 800 άτομα, τα οποία είχαν ως στόχο όχι μόνο την κατάκτηση του τροπαίου, αναδεικνύοντας έτσι τη φαβέλα τους σε νικήτρια του τουρνουά, αλλά και την προσωπική διάκριση. Διάφορες ομάδες της Βραζιλία είχαν στείλει σκάουτς προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση και να εντοπίσουν τον νέο αστέρι.

«Δεν είναι όλοι τόσο καλοί στο ποδόσφαιρο, ωστόσο τους δίνεται μια ευκαιρία, καθώς μπορεί κάποιος σκάουτ να τους δει και γιατί όχι να ακολουθήσουν μια επαγγελματική καριέρα», ανέφερε ο Αντρε Ζάβα, βοηθός προπονητή της φαβέλας Μάτα Ματσάδο.

«Θα πρέπει να αρπάξετε την ευκαιρία και να αποδείξετε την αξία σας, καθώς άνθρωποι από τη Φλαμένγκο και τη Φλουμινένσε έχουν έρθει για να δουν αποκλειστικά εσάς», λέει ο Καφού, προπονητής της φαβέλας Μάτα Ματσάδο στους παίκτες του πριν από μία αναμέτρηση.

Κι αυτοί με τη σειρά τους θα θελήσουν να διαπρέψουν για να ακολουθήσουν τα βήματα του Αντερσον Μπασίλιο, ο οποίος εντοπίστηκε από σκάουτς της Φλαμένγκο πέρυσι στο αντίστοιχο τουρνουά. Αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας και εδώ και ένα χρόνο αποτελεί μέλος της νεανικής ομάδας της Φλαμένγκο, έχοντας την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα υπογράφοντας ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Τέτοιους στόχους έχει και ο Άλαν, ένας έφηβος από τη φαβέλα Μάτα Ματσάδο, ο οποίος ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος Αντερσον Μπασίλιο και να τραβήξει τα βλέμματα των απεσταλμένων κάποιας ομάδας προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του: «Τρώμε μόνο ρύζι και φασόλια και πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες. Έχω ως στόχο να γίνω ποδοσφαιριστής προκειμένου να βοηθήσω οικονομικά τη οικογένειά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου