Food vs time: Αποσύνθεση τροφίμων καρέ–καρέ μέσα από ένα timelapse βίντεο


Aποσύνθεση τροφίμων μέσα από ένα timelapse βίντεο που δημιούργησε η ομάδα TEMPONAUT Timelapse.

Ονομάζονται σαπρόφυτα και είναι οι κύριοι αποσυνθέτες όλων των νεκρών οργανικών ουσιών. Είναι αερόβια ή μεταφέρονται στα τρόφιμα μέσω επαφής. Ορισμένα τρόφιμα έχουν μία απαλή, ξηρή επιφάνεια που αποτελεί φυσικό εμπόδιο για τα βακτήρια και τους μύκητες όπως και τα ακέραια φρούτα δεν μπορούν να αποσυνδεθούν αισθητά για αρκετές ημέρες, ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν όμως η επιφάνεια του φρούτου έχει τραυματιστεί, τα μικρόβια εισέρχονται στο υγρό εσωτερικό του φρούτου και έτσι η αποσύνθεση συνεπώς λαμβάνει χώρα γρηγορότερα. Η TEMPONAUT Timelapse δημιούργησε μια σειρά από βίντεο που εξετάζουν τη διαδικασία της αποσύνθεσης τροφίμων. Χρειάστηκαν αρκετές μέρες καταγράφοντας αυτές τις χρονικές στιγμές του κάθε τροφίμου ωστε να δημιουργησουν το παρακάτω βίντεο.








Share on Google Plus

About kostas13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!