NASA: Εντυπωσιακό βίντεο με τις τελευταίες εικόνες από τον Δία


Το διαστημικό σκάφος Juno της NASA ξεκίνησε το 2011, φτάνοντας στον Δία τον Ιούλιο του 2016 προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά από 12 τροχιές γύρω από τον μεγαλύτερο πλανήτη του Ηλιακού Συστήματος. Η “διαδρομή” που επιλέχθηκε για αυτήν τη συγκεκριμένη αποστολή ήταν μια ευρεία πολική τροχιά, πολύ μακριά από τον Δία.

Όμως, κάθε 53 ημέρες, το Juno έφτανε στον Δία και “σκάναρε” από πάνω προς τα κάτω την επιφάνεια του πλανήτη, καταγράφοντας δεδομένα και τραβώντας φωτογραφίες για δύο ώρες. Το καλό για όλους εμάς είναι ότι ο Sean Doran συνένωσε τις εικόνες από την τελευταία διαμετακόμιση του Juno δημιουργώντας ένα υπέροχο βίντεο προκειμένου να δούμε πώς είναι ο εν λόγω πλανήτης.

Ο Δίας διαθέτει στους πόλους του γιγάντιους κυκλώνες, που φθάνουν σε διάμετρο τα 1.400 χιλιόμετρα, ένα μαγνητικό πεδίο με δεκαπλάσια ισχύ σε σχέση με αυτό της Γης και ένα πολικό σέλας που δεν μοιάζει με το γήινο.


Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο της NASA:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου