Δείτε πώς φτιάχνεται η διάσημη ρώσικη ξύλινη κούκλα Μπάμπουσκα


Η γνωστή ρώσικη κούκλα Μπαμπούσκα ή Ματριόσκα αποτελείται από μικρότερες ξύλινες κούκλες που κρύβονται η μια μέσα στην άλλη, δημιουργήθηκε πρώτη φορά το 1890 και έκτοτε ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο ως χαρακτηριστικό σύμβολο της Ρωσίας. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς κατασκευάζεται αυτό το διαθέσιμο σουβενίρ.

Η ξύλινη κούκλα Μπαμπούσκα ή Ματριόσκα έχει καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο ως σύμβολο της Ρωσίας, η πραγματική ονομασία της διάσημης ρώσικης κούκλας είναι Ματριόσκα υποκοριστικό του ρωσικού θηλυκού ονόματος Ματριόνα, το οποίο προέρχεται από την λατινική λέξη mater που σημαίνει μητέρα. Λανθασμένα έχει καθιερωθεί η ονομασία Μπάμπουσκα που στα Ρώσικα σημαίνει γιαγιά.


Δείτε πώς φτιάχνονται οι διάσημες Μπάμπουσκες:







ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου