Θάνος Μικρούτσικος: Το πιο όμορφο απ' όλα δεν στο 'χω πει ακόμα!


Δείτε τη συναυλία-φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου μουσικού του Θάνου Μικρούτσικου, τον αγαπημένο συνθέτη που σημάδεψε για περισσότερα από 50 χρόνια το Ελληνικό πεντάγραμμο. Η συναυλία με τίτλο, «Θάνος Μικρούτσικος: Το πιο όμορφο απ’ όλα δεν στο ’χω πει ακόμα…» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή πολλών καταξιωμένων ερμηνευτών.

Με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Θάνου που μας σημάδεψαν, αποφάσισαν να στείλουν τις δικές τους ευχές στη μεγαλη αυτή βραδιά καταξιωμένοι καλλιτέχνες και παλιοί φίλοι που συνεργάστηκαν με τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη. Τα εισιτήρια της συναυλίας εξαντλήθηκαν από νωρίς και όσοι δεν μπόρεσαν να βρεθούν από κοντά είχαν την ευκαιρία να την δουν απο την ΕΡΤ, καθώς το κρατικό κανάλι μετέδωσε ζωντανά τη συναυλία από την αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στη συναυλία ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαριάννα Πολυχρονίδη. Ιδιαίτερη στιγμή στη βραδιά ήταν όταν στις οθόνες της αίθουσας εμφανίστηκε ο Θάνος Μικρούτσικος να ερμηνεύει με το αγαπημένο του πιάνο το ποίημα του Νίκου Καββαδια "Οι 7 νάνοι στο s/s Cyrenia", στο τέλος του τραγουδιού ο κόσμος ξέσπασε σε δάκρυα και έντονα χειροκροτηματα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς είχε αναλάβει ο Θύμιος Παπαδόπουλος ενώ στη συναυλία συμμετείχε η οκταμελής ορχήστρα. Αποσπάσματα από τη βιογραφία του Θάνου Μικρούτσικου, "Ο Θάνος κι ο Μικρούτσικος" διάβασε ο Οδυσσέας Ιωάννου.


Δείτε ολόκληρη τη συναυλία που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής:


Share on Google Plus

About kostas13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου