Δείτε τα φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη!


Τα φρούτα είναι απαραίτητα και είναι η βάση στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής γιατί μας προσφέρουν βιταμίνες και φυτικές ίνες, μάλιστα όσο πιο ώριμα τα φρούτα τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα που τα καθιστούν γλυκά. Αξίζει να γνωρίζουμε ποια είναι τα πιο γλυκά φρούτα ωστε να είμαστε πιο προσεκτικοί στην συχνότητα της κατανάλωσης τους, δείτε παρακάτω τα φρούτα που είναι πολύ πλούσια σε σάκχαρα.

Πρέπει καθημερινώς να καταναλώνουμε φρούτα, απλά να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με την συχνότητα της κατανάλωσης εκείνων που είναι πολύ πλούσια σε σάκχαρα. ​Οι συστάσεις αυτές είναι περισσότερο χρήσιμες βέβαια, σε εκείνους που οφείλουν να προσέχουν την πρόσληψη σακχάρων στη διατροφή τους εξαιτίας του σακχαρώδους διαβήτη. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να γνωρίζουμε τα φρούτα που είναι πολύ «ζαχαρένια», ακόμη και αν δεν έχουμε πρόβλημα βάρους. Η ζάχαρη κρύβεται σε πολλές τροφές, ακόμη και στα φρούτα.

Αν αναρωτιέστε πόσα σάκχαρα είναι η μέγιστη ποσότητα που μπορεί να προσλάβει ένας οργανισμός καθημερινά, σας ενημερώνουμε ότι το μέγιστο δεν υπερβαίνει τα 90 γραμμάρια από όλες τις μορφές σακχάρων. Φυσικά, ένα φρούτο δεν είναι απαγορευμένη τροφή, αντιθέτως! Όμως, όπως διαφαίνεται, μπορεί κανείς να συμπεράνει πως υπάρχουν φρούτα με υψηλότερη ποσότητα σακχάρων από άλλα. Πορτοκάλια, φράουλες, μανταρίνια, μήλα, μούρα βρίσκονται χαμηλά στη σχετική κλίμακα.

Δείτε τα φρούτα που είναι πλούσια σε σάκχαρα:
  • Μάνγκο: Ένα μάνγκο περιέχει 45 γραμμάρια ζάχαρης, 
  • Σταφύλια: Μία κούπα μπορεί να έχει έως και 25 γραμμάρια σακχάρων, ειδικά τα κόκκινα που είναι πιο γλυκά.
  • Σύκα: Δύο μικρά σύκα μπορεί να έχουν ακόμη και 16 γραμμάρια σακχάρων, ιδιαίτερα τα μαύρα.
  • Μπανάνα: Μία μέτρια μπανάνα έχει 15 γραμμάρια σακχάρων.
  • Αχλάδια: Ενα αχλάδι περιπου περιέχει 17 γραμμάρια ζάχαρης.
  • Κεράσια: Μία κούπα μπορεί να περιέχει μέχρι και 20 γραμμάρια σακχάρων.
  • Καρπούζι: Mια μικρή φέτα 150 γραμμαρίων περιέχει έως και 20 γραμμάρια σακχάρων.





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου