1945: Δείτε έγχρωμη την πρώτη παρέλαση της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών


Η 9 του Μάη καταγράφεται στην Ιστορία ως η μέρα της «Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών». Τιμώντας αυτή τη μεγάλη μέρα το 902.gr μας παρουσιάζει μέσα από το κανάλι της στο Youtube έγχρωμη την πρώτη Παρέλασης της Νίκης που έγινε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στις 24 Ιούνη του 1945.

Στις 12 τα μεσάνυχτα της 8ης προς 9η Μάη 1945 στην αίθουσα της Στρατιωτικής Σχολής Μηχανικού στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου υπογράφετε την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας, στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο πολέμησαν περίπου 110.000.000 στρατιώτες από 61 χώρες και χάθηκαν πάνω από 50.000.000 ψυχές. Η ιστορία της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών μας αποδεικνύει περίτρανα πως ο ναζισμός και ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Η πρώτη Παρέλαση της Νίκης διήρκεσε πάνω από 2 ώρες και σε αυτή συμμετείχαν 40.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού και 1.850 οχήματα, άρματα και άλλα υλικά. Στο τέλος του βίντεο έχουν συμπεριληφθεί τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της Μόσχας το βράδυ της 24ης Ιούνη και πρόκειται για την πρώτη έγχρωμη κινηματογράφηση εκτός στούντιο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου