Δείτε το αφιέρωμα της ΚΝΕ στον Γιάννη Ρίτσο σε καλλιτεχνική επιμέλεια Θάνου Μικρούτσικου


Η ΚΝΕ τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και μας παρουσίαζει σε Α’ προβολή από το κανάλι της στο youtube ένα υπέροχο αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή των εργατικών αγώνων Γιάννη Ρίτσο, από το Φεστιβάλ "100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ" σε καλλιτεχνική επιμέλεια Θάνου Μικρούτσικου.

Ο Γιάννης Ρίτσος, γεννημένος ο ίδιος την Πρωτομαγιά του 1909, την ημέρα της παγκόσμιας εργατιάς, πορεύθηκε σε όλη του τη ζωή μαζί της και με τους στίχους του εξύμνησε τους αγώνες της. Με την Πρωτομαγιά συνδέθηκε και ένα από τα πιο γνωστά του έργα, ο «Επιτάφιος», για τα αιματηρά γεγονότα του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη. Έργο πανανθρώπινο, διαχρονικό και επίκαιρο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος είχε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος. Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Δημήτρης Κανέλλος, Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης και Γιώργος Νταλάρας.


Δείτε το αφιέρωμα της ΚΝΕ  στον Γιάννη Ρίτσο σε καλλιτεχνική επιμέλεια Θάνου Μικρούτσικου:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου