Floppotron: Μια ξεχωριστή μπάντα από εξαρτήματα υπολογιστή!

Ο Πολωνός Paweł Zadrożniak δημιούργησε μια μοναδική ορχήστρα από παλιά εξαρτήματα υπολογιστή και την ονόμασε Floppotron. Απολαύστε στα παρακάτω βίντεο εκτελέσεις από γνωστά κομμάτια μουσικής όπως ο ίδιος τα επιμελήθηκε. O ήχος είναι ιδιαίτερος και το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο αρκετά ενδιαφέρον.

Το 2011 ο Paweł Zadrożniak τότε φοιτητής είχε μια περίεργη ιδέα, να συνδέσει δύο οδηγούς δισκέτας και να παράγει μουσική από τους ήχους τους. Μερικά χρόνια αργότερα προχώρησε την ιδέα του φτιάχνοντας ένα ολόκληρο μουσικό σύνολο από παρόμοιες συσκευές. Ο Πάουελ Ζαντρόζνιακ ονόμασε την επινόηση του «Floppotron» και τον ρυθμό στην ιδιόμορφη αυτή ορχήστρα δίνουν 64 floppy drive,  το μουσικό αυτό σύνολο ολοκληρώνουν ένας υπολογιστής, 8 σκληροί δίσκοι και δύο σκάνερ. Απολαύστε τις παρακάτω εκτελέσεις και αρκετές ακόμη στο κανάλι του Paweł Zadrożniak στο YOUTUBE .


Michael Jackson- Beat It

Eurythmics - Sweet Dreams


AC/DC - Thunderstruck


Queen - We Are the Champions


Michael Jackson - Thriller


Tom Jones - Sex Bomb


System of a Down - Lonely Day 


Queen - The Show Must Go On


Kraftwerk - Das Model





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου