Θεσσαλονίκη 1966: Μια βόλτα με καραβάκι στο Θερμαϊκό


Ένα σπάνιο βίντεο από την Aylon Film Archives κυκλοφορεί ελεύθερα στο YouTube και αξίζει να το παρακολουθήσεις. Το βίντεο σου φέρνει στο νου τη ζωή που είχε στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη και ο Θερμαϊκός το 1966.

Το βίντεο ξεκινα από το Πάρκο Εθνικής Αμύνης – Π. Μελά, όπου μια οικογένεια με τρία παιδάκια προχωρούν και φτάνουν στην αποβάθρα του Λευκού Πύργου οπου εκεί επιβιβάζεται σε πλοιάριο μαζί με άλλους τουρίστες για μια βόλτα με καραβάκι στο Θερμαϊκό. Το πλοιάριο απομακρύνεται από την ακτή και βλέπουμε το εμβληματικό για την πόλη μνημείο, Οθωμανικής κατασκευής, τον Λευκό Πύργο και πίσω του το κτίριο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών και στο τέλος ένα πανοραμικό πλάνο της αμφιθεατρικά κτισμένης Θεσσαλονίκης στις πλαγιές του Κεδρηνού λόφου (Σέιχ Σου) να εκτείνεται ως τη θάλασσα.


Δείτε το βίντεο: 






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου