NASA: Η ιστορική πρώτη πτήση πάνω από την επιφάνεια του Άρη

Το μικρό ρομποτικό ελικόπτερο της NASA ''Ingenuity'' πραγματοποίησε μια σύντομη ιστορική πτήση πάνω από την επιφάνεια του Άρη. Το Ingenuity έμεινε στην ιστορία καθώς εγινε το πρώτο ιπτάμενο ρομποτικό όχημα που πραγματοποίησε ελεγχόμενη πτήση πάνω σε άλλο πλανήτη.

Το Ingenuity, το μικρό ρομποτικό ελικόπτερο της NASA, δημιούργησε τεράστια αλλαγή στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, καθώς πραγματοποίησε την πρώτη πτήση πάνω από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και έτσι εγινε η πρώτη ιπτάμενη μηχανή κατασκευασμένη στη Γη που πέταξε πάνω σε άλλο πλανήτη και συγκεκριμένα σε αυτόν του Άρη.

Η πρώτη πτήση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα στο τμήμα προώθησης στην Καλιφόρνια, λίγο πριν τις 7 το πρωί. Οι εικόνες έφτασαν στο τμήμα στην NASA στον πλανήτη μας μεσημεριανές ώρες και δείχνουν τη σκιά του σκάφους πάνω από τον Άρη κατά τη διάρκεια της πτήσης του. Ήταν ένα διαφορετικό εγχείρημα της NASA, ένα υψηλού ρίσκου πρότζεκτ με μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας. «Τα υψομετρικά δεδομένα επιβεβαιώνουν πως το Ingenuity πραγματοποίησε την πρώτη μηχανοκίνητη πτήση σε άλλο πλανήτη», δήλωσε μηχανικός του JPL της NASA μέσα σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς στην αίθουσα ελέγχου.

Στο βίντεο φαίνεται το ελικόπτερο να υψώνεται τρία μέτρα επιτόπου και στη συνέχεια να προσεδαφίζεται στην επιφάνεια του Άρη. Το ελικόπτερο έστειλε και το ίδιο μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, στην οποία φαίνεται η σκιά του πάνω στον κόκκινο πλανήτη. «Μπορούμε πλέον να λέμε ότι οι άνθρωποι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πτήση σε έναν άλλο πλανήτη», δήλωσε με ενθουσιασμό η ΜίΜι Αούνγκ, επικεφαλής του προγράμματος του ελικοπτέρου.Η πτήση αυτή είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 11 Απριλίου, όμως καθυστέρησε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος που εμφανίσθηκε κατά τη δοκιμή των ελίκων του.


Δείτε τα βίντεο:

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου