Ράγιο Βαγεκάνο: Απολύμαναν το γήπεδο της ομάδας επειδή πήγαν ακροδεξιοί!


Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησαν οι φίλοι της Ράγιο Βαγεκάνο καθώς συγκεντρώθηκαν και απολύμαναν το γήπεδό τους το "Βαγέκας" μετά την επίσκεψη στελεχών του ακροδεξιού Vox στον αγώνα με την Αλμπαθέτε (2-2) για την 36η αγωνιστική της Segunda División. Η Ράγιο Βαγιεκάνο είχε ξανά μια απάντηση για τους φασίστες....

Οι φίλοι της Ράγιο Βαγεκάνο φημίζονται για τις αριστερές πεποιθήσεις τους και αρκετοί φίλοι της Αλμπαθέτε για δεσμούς με την ακροδεξιά με συνέπεια ο συγκεκριμένος αγώνας να αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό γεγονός. Οι φίλαθλοι της Ράγιο δεν άφησαν αναπάντητη την κίνηση των δύο κορυφαίων στελεχών του ακροδεξιού κόμματος VOX να βρεθούν στο "Βαγέκας" για να δουν τον αγώνα με την Αλμπαθέτε, με αποτέλεσμα να πλύνουν το γήπεδο την επόμενη μέρα.

Την περσινή σεζόν, η αντίστοιχη αναμέτρηση διεκόπη οριστικά στο ημίχρονο επειδή οι φίλοι της Ράγιο φώναζαν πως ο Ρομάν Ζοζούλια της Αλμπαθέτε ήταν ναζί. Ο Ζοζούλια, ο οποίος στο φετινό ματς μπήκε αλλαγή στο 84', είχε παραχωρηθεί στη Ράγιο απ' την Μπέτις με τη μορφή δανεισμού το 2017 μόλις για λίγες ώρες, αφού οι έντονες διαμαρτυρίες των φιλάθλων οδήγησαν στην ακύρωση της μετακίνησης. Ο Ουκρανός μέσος συνδέθηκε με παραστρατιωτικά και ακροδεξιά κινήματα της χώρας του, με τον ίδιο, πάντως, να αρνείται την ανάμιξή του.

Οι αναμετρήσεις στην Ισπανία διεξάγονται χωρίς κόσμο ακόμα λόγω κορονοϊού, όμως υπάρχουν προσκεκλημένοι σε κάθε παιχνίδι και στο συγκεκριμένο δύο τέτοιοι ήταν υψηλόβαθμα στελέχη του VOX, της ακροδεξιάς παράταξης της χώρας. Ο πρόεδρός της, Σαντιάγο Αμπασκάλ, μαζί με τη Ροσίο Μοναστέριο, επικεφαλής του κόμματος στη Μαδρίτη και υποψήφια δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας, βρέθηκαν στα επίσημα του γηπέδου της Ράγιο, μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας, Ραούλ Μαρτίν Πρέσα.

Η Plataforma ADRV, η μεγαλύτερη λέσχη φίλων της Ράγιο, διοργάνωσε διαμαρτυρία γι' αυτήν την κίνηση της διοίκησης της ομάδας να φιλοξενήσει τα δύο στελέχη της ακροδεξιάς και μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στο πλαίσιο αυτής, οι φίλοι της Ράγιο καθάρισαν το "Βαγέκας" και απολύμαναν τα επίσημα το απόγευμα της Τρίτης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν πόσο ανεπιθύμητη ήταν η παρουσία τέτοιων απόψεων στο χώρο τους. Η απόφαση για την παρουσία των δύο προσώπων στο "Βαγέκας" ήταν προσωπική απόφαση του Πρέσα και όχι απόφαση του ΔΣ της Ράγιο, γι' αυτόν το λόγο ο γενικός γραμματέας Λουίς Γιάνιες αρνήθηκε να καθίσει μαζί τους στα επίσημα.

Ο Πρέσα ρωτήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε και εξήγησε ότι τόσο ο Αμπασκάλ όσο και η Μοναστέριο "κάλεσαν και είπαν ότι ήθελαν να έρθουν, ενδιαφέρθηκαν να παρευρεθούν στον αγώνα. Μου φάνηκε καλό σε μένα, επειδή η Ράγιο είναι μια ανοιχτή ομάδα προς όλους και το Βαγέκας είναι μια γειτονιά που καλωσορίζει τους ανθρώπους".

Δείτε το βίντεο:


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου