Google Earth: Τimelapse βίντεο μας δείχνει πόσο έχει αλλάξει ο πλανήτης τα τελευταία 37 χρόνια!

Η Google Earth δημιούργησε ένα εντυπωσιακο timelapse βίντεο που απεικονίζει τις αλλαγές που έχει υποστεί τα τελευταία 37 χρόνια η Γη! Στο παρακάτω βίντεο διάρκειας περίπου 2 λεπτών, η Google Earth μας παρουσιάζει σε εικόνες, το χρονοδιάγραμμα μερικών εκ των αλλαγών που συνέβησαν στο τοπίο του πλανήτη.

Συλλέγοντας τις καλύτερες δορυφορικές εικόνες από την πλατφόρμα της και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία timelapse, η Google μας δείχνει με αυτό τον τρόπο το πόσο έχουν αλλάξει τα τοπία τόσο σε πόλεις, όπως το Ντουμπάι, όσο και σε δάση, θάλασσες, ή ακόμη και στη Γροιλανδία όπου οι πάγοι με την πάροδο του χρόνου έχουν λιώσει. Συνολικά γι’ αυτή τη δουλειά αναλύθηκαν 24 εκατ. εικόνες από το 1984 μέχρι το 2020, με την εταιρία-κολοσσό να αναφέρει πως σκοπός της δουλειάς αυτής είναι «να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας -μια εικόνα που δείχνει όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις, καθώς και την μαγευτική ομορφιά των φυσικών φαινομένων σε βάθος δεκαετιών».

Δείτε το βίντεο:



ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου