Geldingadalir: Bόλτα μέσα στο ενεργό ηφαίστειο της Ισλανδίας


Το ηφαίστειο Geldingadalir στην Ισλανδία ενεργοποιήθηκε μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή και ο Ελβετός κινηματογραφιστής Stefan Forster με το drone του κατάφερε και κατέγραψε εκπληκτικές εικόνες και μας τις παρουσιάζει στο παρακάτω βίντεο που δημιούργησε.

Το Φεβρουαρίο στη χερσόνησο Reykjanes στην Ισλανδία υπήρξε έντονη σεισμική δραστηριότητα, το ξύπνημα του Εγκέλαδου ειχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιήσει μετα από μέρες, ένα μικρό ηφαίστειο στην περιοχή το Geldingadalir! Ο Στεφάν Φόρστερ ο Ελβετός κινηματογραφιστής που επισκέφτηκε τη περιοχή κατέγραψε με τα drones του  εκπληκτικές εικόνες και στη συνέχεια δημιούργησε και δημοσίευσε ένα υπέροχο βίντεο που αποκαλύπτει το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο. Ένα από τα drones του πλησίασε τόσο πολύ με αποτέλεσμα να δεχτεί μια ριπή λάβας και σχεδόν να λιώσει, αφού πρώτα επέστεψε πισω στην βάση του και το υλικό κατάφερε να διασωθεί!

Η δραστηριότητα του ηφαίστειου Geldingadalir δεν αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή και το μέγεθος του ευνοεί αρκετά τους επιστήμονες να καταγράψουν νέα δεδομένα για αυτό το γεωλογικό φαινόμενο. «Πέρασα αρκετές μέρες και νύχτες στο ηφαίστειο. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Κάθε μέρα το ηφαίστειο έμοιαζε εντελώς διαφορετικό» αναφέρει ο Ελβετός κινηματογραφιστής Στεφάν Φόρστερ.


Δείτε το βίντεο:







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου