Astronio: Οι κυριότεροι αστερισμοί του ουρανού το χειμώνα και το καλοκαίρι


Ο Astronio μέσα από το κανάλι του στο YouTube μάς βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα το σύμπαν, στα δυο βίντεο που ακολουθούν μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον ουρανο και για τους κυριότερους αστερισμούς που βρίσκονται σε αυτόν το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι.

Ο αστροφυσικός Παύλος Καστανάς a.k.a Astronio εχει δημιουργήσει ένα από τα σημαντικότερα κανάλια του Ελληνικού YouTube αφιερωμένο στην αστροφυσική επίσης κυκλοφόρησε και το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Προς τα άστρα» από τις εκδόσεις "Κάκτος". Σε κάθε του βίντεο και live μας λύνει βασικές απορίες και μας ταξιδεύει με τον δικό τρόπο στο μαγικό κόσμο του διαστήματος. Στα δυο ξεχωριστά βίντεο που ακολουθούν, μαθαίνουμε για τα σημαντικότερα άστρα που βρίσκονται στον ουρανο το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι και πως μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε κοιτώντας τα από το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας.

Στο πρώτο επεισόδιο ξεκινώντας από τον αστερισμό του Ωρίωνα, του Ταύρου, των Διδύμων, του Περσέα βλέπουμε αναλυτικά τους κυριότερους αστερισμούς του χειμερινού ουρανού. Στο δεύτερο επεισόδιο μαθαίνουμε για τους κυριότερους αστερισμούς του καλοκαιρινού ουρανού όπως για τον αστερισμό της Λύρας, του Ηρακλή, του Βοώτη, του Αετού, του Κύκνου (αλλιώς Σταυρός του Βορρά) αλλά και για το θερινό τρίγωνο επίσης μαθαίνουμε και για τον γαλαξία της Ανδρομέδας και μας εξηγεί τι είναι αυτή η λωρίδα του γαλαξία που βλέπουμε να διασχίζει τον νυχτερινό ουρανό.

Ο ουρανός του χειμώνα:

Ο ουρανός του καλοκαιριού:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου