Σαμαρίνα: Το ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων βρίσκεται στην Ελλάδα!


Η Σαμαρίνα είναι το χωριό που έγινε ευρέως γνωστό από το δημοτικό τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας» βρίσκεται στο νομό Γρεβενών και είναι το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας αλλά και όλων των Βαλκανίων!

Στις βορειοανατολικές πλαγιές του Σμόλικα κοντά στα σύνορα της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου βρίσκεται το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας αλλά και όλων των Βαλκανίων, η Σαμαρίνα! Ένα πανέμορφο βλαχοχώρι της Βόρειας Πίνδου που εγινε γνωστο στην Ελλάδα από το δημοτικό τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας» που τοποθετείται στην Ελληνική Επανάσταση.

Η Σαμαρίνα λέγεται και Κυρά του Σμόλικα και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά, είναι χτισμένη σε υψόμετρο περιπου 1.600 μέτρων στις Β.Α. πλαγιές του όρους Σμόλικα (2.637 μ.) και είναι το ψηλότερο χωριο όχι μόνο της χώρας μας αλλά και των Βαλκανίων. Ενας προορισμός για κάθε εποχή, το χειμώνα είναι τέλεια για τους λάτρεις του χιονιού μιας και το υψόμετρο της σημαίνει από νωρίς χιόνια στην περιοχή, ενώ το καλοκαίρι είναι ιδανική για δροσιά και βόλτες κάτω από τα δέντρα.

Δείτε το βίντεο:







Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου