WWF Greece: Στη θάλασσα, μια δεύτερη ευκαιρία


«Στη θάλασσα: Μια δεύτερη ευκαιρία» παρακολουθήστε το μίνι ντοκιμαντέρ της WWF Ελλάς για τον αλιευτικό τουρισμό. Το ντoκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 στις 19:00 από το επίσημο κανάλι της WWF Ελλάς στο ΥouΤube.

Στο νέο ντοκιμαντέρ της WWF Ελλάς με τίτλο «Στη θάλασσα: Μια δεύτερη ευκαιρία» μαζί με την Ανθή, τον Χρήστο και τον Δημήτρη ταξιδεύουμε στη Σαντορίνη, την Κύθνο και την Άνδρο στη δική τους δεύτερη ευκαιρία. Μια δεύτερη ευκαιρία για να παραμείνουν θάλασσα και ψαράδες ζωντανοί έρχεται να δώσει ο αλιευτικός τουρισμός, η εναλλακτική δραστηριότητα που αξιοποιεί τον τουρισμό, το βαρύ πυροβολικό της χώρας και προσφέρει μια εμπειρία ζωής μέσα στη θάλασσα χωρίς να την «πληγώνει». Το μίνι ντοκιμαντέρ για τον αλιευτικό τουρισμό είναι μια παραγωγή της WWF Ελλάς σε σκηνοθεσία του Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Περίπου 13.000 ψαράδες στην Ελλάδα ζουν από την παράκτια αλιεία. Σήμερα, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας καθώς οι θάλασσες δέχονται ισχυρές πιέσεις, με το 80% των ψαριών να υπεραλιεύεται, ενώ το εισόδημα και το ίδιο τους το επάγγελμα απειλείται με εξαφάνιση. Ο αλιευτικός τουρισμός έχει απασχολήσει τους Έλληνες ψαράδες από τις αρχές του 2000 ωστόσο θεσμοθετήθηκε στη χώρα μας το 2015 με υπουργική απόφαση, σήμερα υπάρχουν πανω 200 ενεργές άδειες στην Ελλάδα που δίνουν τη δυνατότητα στους παράκτιους αλιείς να ασκήσουν και αυτή τη δραστηριότητα.

Δείτε το ντoκιμαντέρ εδώ:




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου