Jeff Mills: Mοναδική συναυλία στη Δήλο στον αρχαίο ναό της Ίσιδας!


Το Ίδρυμα Ωνάση κάλεσε τους "Tomorrow Comes The Harvest" του Αμερικανού θρύλου της ηλεκτρονικής μουσικής Jeff Mills, του Γαλλοϊνδού δεξιοτέχνη της τάμπλα Prabhu Edouard και του Γάλλου κιμπορντίστα Jean-Phi Dary για μία μαγευτική techno-jazz συναυλία στη Δήλο, με φόντο τον αρχαίο ναό της Ίσιδας το σπουδαίο αυτό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO .

Οι Jeff Mills, Prabhu Edouard και Jean-Phi Dary παρευρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου στο πλαίσιο των γυρισμάτων του Tomorrow comes the harvest και έπαιξαν ένα μοναδικό σετ πάνω στα ερείπια αρχαίου του ναού της Ίσιδας, ενός από τα ψηλότερα σημεία του αρχαίου νησιού. Πρόκειται για μια ανατρεπτική μουσική εκτέλεση με φόντο το ανυπέρβλητο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. H μοναδική αυτή συναυλία προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα από το κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σαρρή.

«Μετά από αυτή την εμπειρία του live στο νησί της Δήλου, μου είναι δύσκολο να φανταστώ ότι ο καθένας από εμάς είναι ψυχικά το ίδιο άτομο που ήταν πριν, από το ταξίδι μας στη Δήλο. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς άλλαξε, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι προχώρησε και ανήλθε σε ανώτερο επίπεδο.» δήλωσε ο Jeff Mills.

Ο Jeff Mills ξεκίνησε με την underground techno ηλεκτρονική σκηνή των κλαμπ του Ντιτρόιτ στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και συνεχίζει εως και σήμερα τις εμφανίσεις του σε κινηματογράφους, κλαμπ, γκαλερί ακόμη και στο Λούβρο. Ο Jeff Mills είναι ένας από τους πρωτοπόρους της contemporary dance culture και εχει κερδίσει επάξια τον απόλυτο σεβασμό ολων όσων έχουν σχέση με την ηλεκτρονική μουσική, την οποία διαχρονικά παντρεύει με την jazz.

Μαζί με τον κιμπορντίστα Jean-Phi Dary και τον δεξιοτέχνη της τάμπλα Prabhu Edouard έχουν δημιουργήσει ένα ανατρεπτικό μουσικό σχήμα το “Tomorrow Comes the Harvest”, που μαγνητίζει τον πλανήτη με απρόβλεπτες μουσικές εναλλαγές μέσα από την αυτοσχέδια σύνθεση ήχων, πέρα και πάνω από τα όρια του κλασικού DJ set. Μετά από την πρόσκληση του Ιδρύματος Ωνάση, οι τρεις μουσικοί ταξίδεψαν στο μυθικό νησί της Δήλου και έστησαν μια μοναδική συναυλία στον ναό της Ίσιδος χωρίς κοινό, αλλά γεμάτη από φως και αέρα Μεσογείου! Το μυστηριώδες αυτό μέρος μοιάζει να ξυπνάει και να παίρνει ξανά ζωή από τα μουσικά ξόρκια του Jeff Mills.

Δείτε εδώ την συναυλία!








Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου