Πιερμάριο Μοροζίνι: Η τραγική ιστορία του παίκτη της Λιβόρνο


Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε άλλος ένας παίκτης κατέρρευσε στο γήπεδο από καρδιακή προσβολή. Δυστυχώς όμως ο παίκτης της Λιβόρνο Πιερμάριο Μοροζίνι δεν κατάφερε να σταθεί τυχερός, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Η ιστορία του Μοροζίνι είναι τραγική πέρα από το σοκαριστικό περιστατικό του περασμένου Σαββάτου. Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής πριν ακόμη κλείσει τα 18 του χρόνια είχε χάσει και τους δυο γονείς του, μένοντας ουσιαστικά μόνος για να φροντίζει τα δύο αδέρφια του, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Λίγο μετά μάλιστα από τον θάνατο των γονιών του ο αδερφός του αυτοκτόνησε με αποτέλεσμα μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Μοροζίνι με την αδερφή του να δεχτούν ένα τεράστιο ψυχολογικό σοκ. Ωστόσο ο ίδιος ήξερε πως έπρεπε να φανεί δυνατός για να βοηθήσει τόσο τον ίδιον όσο και την αδερφή του. «Αυτά τα πράγματα είναι από αυτά που σου αλλάζουν τη ζωή, αλλά την ίδια στιγμή σε γεμίζουν θυμό και σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου, κάτι που ήταν το όνειρο των γονιών μου», είχε τονίσει σε δηλώσεις του εκείνη την περίοδο.

Ωστόσο η ατυχία έμελλε να του χτυπήσει την πόρτα ξανά το περασμένο Σάββατο. Ο θάνατός του πέρα από την οδύνη που σκόρπισε στον ποδοσφαιρικό κόσμο είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει μόνη στον κόσμο την αδερφή του, η οποία όντας άτομο με ειδικές ανάγκες χρειάζεται υποστήριξη τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η λύση βρέθηκε ωστόσο άμεσα καθώς το ποδόσφαιρο έδειξε τον ανθρώπινο και κοινωνικό του χαρακτήρα με κύριο εκφραστή την ομάδα της Ουντινέζε στην οποία ανήκε ο Μοροζίνι όντας δανεικός στο Λιβόρνο και τον επιθετικό της Αντόνιο ντι Νατάλε. Ο τελευταίος μαζί με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Udinese for Life ο οποίος σχετίζεται με τον σύλλογο θα αναλάβουν την οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη της αδερφής του Μοροζίνι για μια ζωή.

«Γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αδερφή του και η ομάδα, ο σύλλογος και ο οργανισμός Udinese for Life έχουμε αποφασίσει να τη βοηθήσουμε καθώς είναι κάτι που το χρειάζεται απαραίτητα. Είναι εξαιρετικής σημασίας να μείνουμε στο πλάι της αδερφής του Πιερμάριο για όλη την υπόλοιπη ζωή της. Μας χρειάζεται και εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, τόσο για την ίδια όσο και για τον Πιερμάριο», ανακοίνωσε ο ντι Νατάλε μιλώντας στο κανάλι της Ουντινέζε.



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου