Δημιουργούμε ψηφιακές tintype φωτογραφίες με το photoshop

Παλιότερα είχαμε δει πως μπορούμε να προσομοιώσουμε την δαγκεροτυπία με το photoshop, αλλά και πως μπορούμε να παλαιώσουμε τις φωτογραφίες μας. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να προσομοιώσουμε έναν άλλο τρόπο φωτογραφίας.

Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε δει τη μια και μοναδική φωτογραφία του Billy the Kid. Αυτή η φωτογραφία -που πουλήθηκε πριν από ένα χρόνο για 2,3 εκατ. δολλάρια- ήταν μια tintype φωτογραφία. Οι αληθινές tintype φωτογραφίες αναπτύχθηκαν κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες με ειδικό εξοπλισμό. Για παράδειγμα, το φιλμ που χρησιμοποιούσαν οι φωτογράφοι απαιτούσε το μοντέλο να παραμείνει ακίνητο, επειδή το φιλμ έπρεπε να εκτεθεί για πολύ ώρα (πάνω από 20 δευτερόλεπτα). Και επειδή το αντικείμενο ή η κάμερα συχνά -έστω και για λίγο- κινούνταν, προκαλούνταν ένα θολό αποτέλεσμα. Μετά από αυτά τα σύντομα ιστορικά, πάμε να δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε, πάντα με λίγα και απλά βήματα!

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS5

Επέλεξα αυτήν την φωτογραφία με τον απίστευτο αυτό τύπο στην Αβάνα, επειδή το στυλ του είναι παλιό (πηγή).


Βήμα 1
Ανοίγουμε την φωτογραφία μας και πάμε Layer -> New Adjustment Layer -> Hue/Saturation.


Εκεί εγώ έδωσα τις τιμές της εικόνας, με το Colorize επιλεγμένο από την αρχή:


Βήμα 2
Τώρα θα προσθέσουμε μερικά εφέ για να αναπαραστήσουμμε το θόλωμα. Κατ' αρχάς θα μετατρέψουμε το αρχικό μας layer για να δέχεται smart filters.

Πάμε Filter -> Convert for Smart Filters. Έπειτα Filter -> Blur -> Surface Blur και δίνουμε Radius 2 και Threshold 10.

Έπειτα Filter -> Blur -> Motion Blur και δίνουμε Angle 16 και και Distance 2.

Βήμα 3
Τώρα θα χρησιμοποιοήσουμε το brightness/contrast adjustment layer για να τονίσουμε τα φωτεινά σημεία και να σκουρήνουμε κι άλλο τα σκοτεινά.

Πάμε Layer -> New Adjustment Layer -> Brightness/Contrast. Εκεί εγώ έδωσα τις τιμές της εικόνας:


Βήμα 4
Τώρα θα σκουρίνουμε τις γωνίες με το Lens Correction. Θα το βρείτε ή στο Filter ή στο Filter -> Distort.



Αν χρειαστεί να ρυθμίσουμε την ένταση, κάνουμε δεξί κλικ στο layer και επιλέγουμε Options. Στο παράδειγμα εγω έδωσα στο Opacity τιμή 54.


Βήμα 5
Για το τέλος, θα προσθέσουμε ένα texture πάνω από την φωτογραφία. Βρήκα αυτό το δωρεάν πακέτο με τσιμεντένια texture που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Εγώ επέλεξα αυτό.


Τοποθετούμε το layer με το τσιμέντο πάνω από τα άλλα layer και αλλάζουμε το Blending Mode. Το Overlay είναι καλό, αλλά το Soft, το Hard Light, ή το Multiply δίνουν καλύτερα αποτεέσματα. Όλα εξαρτώνται από την φωτογραφία. Εγώ γι' αυτήν επέλεξα το Soft Light.

Είμαστε έτοιμοι!

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου