Νέα σαρκοφάγος κατασκευάζεται στο Τσέρνομπιλ

Ξεκίνησε σήμερα η κατασκευή μιας νέας σαρκοφάγου στον αντιδραστήρα αρ. 4 του πυρηνικού σταθμού του Τσέρνομπιλ, η έκρηξη του οποίου προκάλεσε πριν από 26 χρόνια την χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία.

Το νέο κέλυφος από μπετόν και χάλυβα που θα κατασκευαστεί γύρω από τα ακόμη ραδιενεργά συντρίμμια του αντιδραστήρα θα έχει ύψος 105 μέτρα, μήκος 150 μέτρα και πλάτος 260 μέτρα.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, η νέα σαρκοφάγος και οι γύρω εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων ένας χώρος αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων, θα κοστίσουν περίπου 1,31 δισ. δολάρια και θα ολοκληρωθούν έως το 2015, σύμφωνα με το tvxs.gr

Οικονομική αρωγή για την ολοκλήρωση του σχεδίου αυτού θα παράσχει στην Ουκρανία ομάδα κρατών -με επικεφαλής τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Ιταλία- που υποσχέθηκε βοήθεια περίπου 930 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου