Τα 24ωρα στο Κομπάνι λίγο πριν την εισβολή των Τζιχαντιστών


Την ζωή μέσα στην πόλη Κομπάνι κατέγραψε ο δημοσιογράφος Moustafa Ghaleb, μόλις λίγες ημέρες πριν Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτεθούν στη συριακή πόλη, στα σύνορα με την Τουρκία.

Στο βίντεο που δημοσιεύει ο «Guardian» μιλούν κάτοικοι της πόλης που βλέπουν τις φλόγες του πολέμου να πλησιάζουν. Δεν θέλουν να φύγουν. Θέλουν να μείνουν για να σώσουν τον τόπο τους. “Δεν θα φύγω από αυτά τα εδάφη, όσο έχω αίμα στο σώμα μου. Όσοι έφυγαν πρέπει να ξαναγυρίσουν” δηλώνει ένας.

Την ώρα που οι Τζιχαντιστές βρίσκονταν 50 και 30 χιλιόμετρα μακριά, κάτοικοι στο Κομπάνι δήλωναν αποφασισμένοι."Θα μείνουμε να υπερασπιστούμε τα σπίτια μας" λένε και συγκεντρώνουν όπλα. Μάλιστα οι πρώτοι Κούρδοι μαχητές που πήγαν να αντιμετωπίσουν τον ISIS δέχτηκαν πυρά από τον τουρκικό στρατό…

“Κάποιοι ηλικιωμένοι δεν ήθελαν να φύγουν αρχικά. Ούτε οι γυναίκες με τα παιδιά τους γιατί πίστευαν οτι δεν θα τους σκότωναν οι μαχητές του ISIS. Μετά άρχισε το μακελειό. Κι έτσι έφυγαν” διηγείται ένας κάτοικος. Στη συνέχεια του βίντεο φαίνονται εικόνες από τη στιγμή της φυγής προς τα σύνορα, ενώ οι Τζιχαντιστές πλησιάζουν. Με τα υπάρχοντά τους στα χέρια, με τα παιδιά στην αγκαλιά, μανάδες με μωρά και ηλικιωμένοι εγκαταλείπουν την πόλη. “Θα έπρεπε να σταθούμε μπροστά στους εχθρούς και να υπερασπιστούμε τη χώρα μας. Φεύγουμε μόνοι μας” λέει ένας Κούρδος.

Μερικές ώρες μετά, το Κομπάνι παραδόθηκε στον εφιάλτη των σφαγών από τους Τζιχαντιστές, του ανηλεούς σφυροκοπήματος από το πυροβολικό τους και του υπέρ πάντων αγώνα όσων Κούρδων μαχητών, αντρών, γυναικών ακόμα και παιδιών έμειναν πίσω για να πολεμίσουν και να υπερασπιστούν τον τόπο τους.ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου