Παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης πτώσης από τον αντιπρόεδρο της Google

Ο Άλαν Γιούστας έσπασε το φράγμα του ήχου! Το ρεκόρ ύψους και ταχύτητας κατέρριψε ο περιπετειώδης αντιπρόεδρος της Google Άλαν Γιούστας πηδώντας από τη στρατόσφαιρα σε ύψος περίπου 42 χιλιομέτρων, προκαλώντας μάλιστα έναν δυνατό κρότο τη στιγμή που έσπαγε το φράγμα του ήχου.

Ο 57χρονος πήδηξε πάνω από το αεροδρόμιο του Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ. Ο Γιούστας είναι πιλότος με εμπειρία μεγαλύτερη των 15 χρόνων και επαγγελματίας αλεξιπτωτιστής, γι’ αυτό και τόλμησε το απίστευτο.

Έφτασε στο σημείο μετά από 2 ώρες και 7 λεπτά, φόρεσε ειδική στολή αστροναύτη και αλεξίπτωτο, εκτοξεύθηκε με ένα τεράστιο μπαλόνι και όταν έφτασε κοντά στο ανώτατο όριο της στρατόσφαιρας, το εγκατέλειψε και ξεκίνησε την βουτιά στο κενό.

Κατά τη διάρκεια της πτώσης έσπασε το φράγμα του ήχου, καθώς η ταχύτητά του ξεπέρασε τα 1.300 χλμ. την ώρα!
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου