Το τείχος του Βερολίνου αναδημιουργείται με 8.000 λάμπες!


Το 1961 ένα τείχος χώρισε την Ανατολική από τη Δυτική Γερμανία και μόλις το 1989 άνοιξε πάλι ο δρόμος για την επικοινωνία του ανατολικού με το δυτικό Βερολίνο. 

Ο καλλιτέχνης Christopher Bauder και ο σκηνοθέτης Marc Bauder δημιούργησαν μια εγκατάσταση τέχνης εν ονόματι «Lichtgrenze», που διατρέχει όλη τη διαδρομή του Τείχους. Αλλά αντί για το τσιμέντο και τα συρματοπλέγματα 8.000 φωτεινά λευκά μπαλόνια θα τοποθετηθούν για μόλις 2 μέρες.

Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει τη νύχτα 7 Νοεμβρίου, συμβολίζοντας το γεγονός πως το αρχικό τείχος κατασκευάστηκε κυριολεκτικά εν μία νυκτί. Σε έξι βασικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής, θα εμφανίζονται ιστορικά πλάνα από τη ζωή κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Τείχους του Βερολίνου. 

Η Lichtgrenze θα ανάβει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου και την ίδια μέρα τα φωτεινά μπαλόνια θα απελευθερωθούν στον ουρανό.ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου