Βουτιά σε ηφαίστειο με τα μάτια ενός drone!


Ο φωτογράφος Ράγκναρ Σίγκουρτσον και ο σκηνοθέτης Ερικ Τσενγκ που ειδικεύεται στη καταγραφή εικόνων από αέρος πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ομολογουμένως άκρως εντυπωσιακή συνεργασία. Έστειλαν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα DJI Phantom 2 μέσα σε ένα ενεργό ηφαίστειο της Ισλανδίας.

Το drone ήταν εφοδιασμένο με μια κάμερα GoPro Hero3 action camera και πέταξε μέσα στο ηφαίστειο Μπαρνταμπούνγκα, το οποίο από τον Αύγουστο άρχισε να βρυχάται και στα μέσα Σεπτεμβρίου βρισκόταν πλέον σε πλήρη διέγερση.

Το drone στις 20 Σεπτεμβρίου μπήκε στο ηφαίστειο και κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες τις οποίες έδωσαν τώρα στη δημοσιότητα οι συνεργάτες. To drone μετέδωσε τις εικόνες αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να αντέξει τις συνθήκες στο ηφαίστειο και ειδικά τις υψηλές θερμοκρασίες και καταστράφηκε.ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου