Τρισδιάστατη σύγκριση του Τύμβου της Αμφίπολης με άλλα παγκόσμια μνημεία


Ένα βίντεο διάρκειας 3 λεπτών, με αντικείμενο και πάλι τον πολυσυζητημένο τάφο της Αμφίπολης, κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Πρόκειται για μια δημιουργία της ομάδας «Ancient Greece 3D», η οποία, όπως φαίνεται και από το όνομά της, επιχειρεί μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του τύμβου Καστά, παρουσιάζοντας, σε «slow motion», τον εντυπωσιακό τάφο.

Ξεκινώντας από τις Σφίγγες, η εικόνα περνά εν συνεχεία στο εσωτερικό του τάφου, στις Καρυάτιδες και στο εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης. Ακολούθως, επιχειρείται μια πρώτη σύγκριση σε μέγεθος, από κάθε οπτική γωνία, με τον Παρθενώνα, τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας και το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας, όπου σε όλες τις συγκρινόμενες περιπτώσεις ο Τάφος της Αμφίπολης είναι με διαφορά το μεγαλύτερο μνημείο.

Η ομάδα «Ancient Greece 3D» αποτελείται από τους Αποστόλη Θεωνά και Παναγιώτη Σταματόπουλο, οι οποίοι δημιούργησαν το βίντεο και το «έντυσαν» μουσικά με το «Great Drama» του Cyril Nikitin.ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου