Κίνα: Σειρά anime για την 200η επέτειο από τη γέννησή του Karl Marx!


Σειρά anime δημιουργεί η Κίνα για την 200η επέτειο από τη γέννησή του Karl Marx. Η σειρά κινουμένων σχεδίων παράγεται από το γραφείο μαρξισμού της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας και θα παρουσιαστεί μέσω της ιστοσελίδας Bilibili.com. Η σειρά θα αναφέρει την ιστορία της ζωής του φιλόσοφου, συμπεριλαμβανομένου του γάμου του με τη Jenny von Westphalen και τη φιλία με τον Friedrich Engels!

Μια σειρά κινουμένων σχεδίων σχετικά με τη ζωή και τις εποχές του Karl Marx προβλέπεται να ξεκινήσει να προβάλετε σε μερικές βδομαδες ανά επεισόδιο, σε μια κινεζική ιστοσελίδα με την πλήρη υποστήριξη του Πεκίνου. Ο Ηγέτης «The Leader» όπως θα ονομάζετε, θα αναφέρει την ιστορία του Γερμανικού φιλόσοφου και του σοσιαλιστή επαναστάτη, θα μεταδοθεί σύντομα από το Bilibili.com, ανέφερε η εταιρεία παραγωγής.


Η παραγωγή ανατέθηκε από το γραφείο του μαρξισμού της κεντρικής κυβέρνησης, στην εταιρία κινουμένων σχεδίων Dongmantang, δήλωσε ο Bilibili στο Weibo, στο Twitter της Κίνας. Η δημοσίευση δεν έλεγε πόσα επεισόδια θα περιλάμβανε η σειρά ή πότε θα εκπέμπει, το μόνο που ανέφερε ήταν ότι είχε δημιουργηθεί για να σηματοδοτήσει τη 200ή επέτειο από τη γέννηση του Μαρξ.

Ο συγγραφέας του Κομμουνιστικού Μανιφέστου γεννήθηκε τον Μάιο του 1818 και οι πολιτικές θεωρίες που ανέπτυξε εξακολουθούν να αποτελούν την κινητήρια δύναμη του κυβερνώντος κόμματος της Κίνας μέχρι σήμερα. Η εικόνα του ήταν ένα κοινό χαρακτηριστικό της επίσημης προπαγάνδας καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Εκτός από την κάλυψη των πολιτικών και οικονομικών θεωριών που ο Μαρξ επινόησε, η σειρά κινουμένων σχεδίων θα καλύψει τη σχέση του με τη Jenny von Westphalen με την οποία παντρεύτηκε το 1843 και είχε επτά παιδιά και τη φιλία του με τον Friedrich Engels, δήλωσε ο Bilibili.


«Ο Μαρξ ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος που στέκεται όρθιος ανάμεσα στον ουρανό και τη γη, του οποίου το ιδεολογικό σύστημα που καθιερώθηκε μέσα από όλη του τη ζωή ξύπνησε όλο το κοιμώμενο προλεταριάτο σε ολόκληρο τον κόσμο και επηρέασε βαθιά την ιστορική εξέλιξη του κόσμου», ανέφερε. Ήταν επίσης «ένας συνηθισμένος άνθρωπος σάρκας και αίματος. Η αγάπη του για τη Jenny, η οποία συνάντησε πολλά εμπόδια, και η φιλία με τον Ένγκελς, που σχεδόν χάθηκαν, τελικά έγινε θρυλική» ανέφερε

Παρά την προεπισκόπηση της εκπομπής από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, οι χρήστες του Διαδικτύου δεν εντυπωσιάστηκαν, αρκετοί από τους οποίους περιγράφουν τους τρεις κύριους χαρακτήρες ως «πολύ καλούς που θέλουν να είναι αληθινοί». Ένας άλλος έκανε την πολύ ακριβή παρατήρηση ότι το χειρόγραφο του Μαρξ φάνηκε πολύ πιο καθαρό στο κινούμενο σχέδιο απ ‘ό, τι ήταν στην πραγματικότητα.


«Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις στο μυαλό», έγραψε ένα άλλο. «Θα επιτρέπεται στους νέους να cosplay Marx; Μπορεί να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων; »Από τότε που έφτασε στην εξουσία το 2012, ο Πρόεδρος Xi Jinping έχει επανειλημμένα προτρέψει τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος να μην ξεχνάσουν τις σοσιαλιστικές ρίζες της Κίνας επιδιώκοντας παράλληλα την «μεγάλη ανανέωση του κινεζικού έθνους».

Σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε τον Μάιο για την εορτασμό της 200ης επετείου, είπε ότι για τους κομμουνιστές οι οποίοι διαβάζουν μαρξιστικά έργα και κατανοούν τις μαρξιστικές θεωρίες πρέπει να είναι ένας «τρόπος ζωής» και «πνευματική επιδίωξη», προσθέτοντας ότι οι θεωρίες του φιλόσοφου ήταν ακόμα «απολύτως επιβεβαιωμένες».


Δείτε το trailer σειράς anime για τον Karl Marx:




ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου