Άγνωστες φυλές του κόσμου μέσα από τον φακό του Jimmy Nelson


Οπλισμένος με την φωτογραφική του κάμερα και με την αγάπη για τις φυλές του κόσμου, ο γνωστός Βρετανός φωτορεπόρτερ ταξίδεψε για χρόνια σε κάθε γωνιά της γης, αναζητώντας να συναντήσει και να απαθανατίσει τις απαρχές του ανθρώπινου είδους, μέσα από τις ελάχιστες εναπομείνασες αρχαίες φυλές του κόσμου.

Ο Jimmy Nelson έχει αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς του και κατ’ επέκταση της ζωής του, στο να καταγράφει απομονωμένες φυλές του κόσμου. Πάντα είχε μια περιέργεια ηθελε να ανακαλύψει άγνωστες φυλές του πλανήτη και να βλεπει τον πλούτο και τις διαφορές ανάμεσα τους, έτσι αποφάσισε να γυρίσει τις πέντε ηπείρους στις οποίες κατάφερε να έρθει σε επαφή με 34 αυτόχθονες πολιτισμούς.

Αποτέλεσμα του ταξιδιού του ήταν μια συλλογή φωτογραφιών που μας μεταφέρει σε άγνωστους και παράξενους πολιτισμούς του πλανήτη. Δείτε παρακάτω δείγμα από τις εικόνες του, άγνωστες φυλές από τη Μογγολία μέχρι την Ινδονησία μας ανοίγουν ένα διαφορετικό παράθυρο στον κόσμο και στον πολιτισμό τους.


1 Φυλή: Hakamou’i, Ua Pou, Γαλλική Πολυνησία


2 Φυλή: Mask Dancers, Μπουτάν

3 Φυλή: Yang Shuo, Κίνα

4 Φυλή: Samburu, Κένυα

5 Φυλή: Huli Wigmen, Παπούα Νέα Γουινέα

6 Φυλή: Perak, Ινδία

7 Φυλή: Ποταμού Vaioa, Γαλλική Πολυνησία

8 Φυλή: Ganges, Ινδία

9 Φυλή: Khoyor Tolgoi, Μογγολία

10 Φυλή: Tarangire, Τανζανία

11 Φυλή: Likekaipia, Παπούα Νέα Γουινέα

12 Φυλή: Paro Pass, Μπουτάν

13 Φυλή: Ni Vanuat, Βανουάτου


14 Φυλή: Ndoto, Κένυα

15 Φυλή: Νένετς, Ρωσία

16 Φυλή: Mustang Βασίλειο του Λο, Νεπάλ





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου