Monkey Island: Ο πραγματικός Πλανήτης των Πιθήκων υπάρχει σε απομονωμένο νησί στη Λιβερία


Μετά από πειράματα 40 ετών, περίπου 60 χιμπατζήδες έχουν απελευθερωθεί σε ένα νησί της Λιβερίας, στο οποίο κανείς δεν πατάει το πόδι του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι το συγκεκριμένο μέρος έχει ονομαστεί «Monkey Island» από όσους ζουν στις γύρω περιοχές.

Η ταινία «Ο Πλανήτης των Πιθήκων» τόσο του 1968, όσο και το remake της το 2001 ήταν επιστημονικής φαντασίας. Φαίνεται όμως, τουλάχιστον όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της Sun, οτι το όλο κόνσεπτ δεν είναι και τόσο εξωπραγματικό, καθώς η γενική ιδέα έχει κάποια βάση.

Αρκετοί τουρίστες και φιλόζωοι που τους πηγαίνουν καθημερινά φαγητό το κάνουν από απόσταση ασφαλείας, είτε δηλαδή πάνω από την βάρκα, είτε βρισκόμενοι μέσα στο νερό του ποταμού Farmington, το οποίο οι συγκεκριμένοι χιμπατζήδες το φοβούνται. Κάποιοι μάλιστα, παρά τους θρύλους που κυκλοφορούν οτι μπορούν να φάνε ζωντανούς ανθρώπους, πληρώνουν τους ντόπιους για να τους πάνε με βάρκες για να τους δουν από κοντά, ενημερώνονται όμως οτι αν προβούν σε κάποια περίεργη κίνηση ενδεχομένως να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Τα συγκεκριμένα θηλαστικά βρίσκονταν στα εργαστήρια της New York Blood Center στην Λιβερία από το 1974, όμως οι αντιδράσεις φιλόζωων ακτιβιστών, οδήγησαν στον τερματισμό του όλο πρότζεκτ.Το διάστημα όμως που έμειναν εκεί προσβλήθηκαν εσκεμμένα με αρρώστιες όπως ηπατίτιδα ή ογκοκερκίαση, προκειμένου να βοηθήσουν τους επιστήμονες να αναπτύξουν εμβόλια για τους ανθρώπους.


Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ 1

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου