Crotone: Η ποδοσφαιρική ομάδα από την Καλαβρία που δεν ξεχνά τις ρίζες της!


Ο Κρότων υπήρξε αρχαία Ελληνική αποικία στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, στις εκβολές του ποταμού Αισάρου, ιδρύθηκε περίπου το 710 π.Χ από τους Αχαιούς. Η πόλη κατά τον Μεσαίωνα ήταν γνωστή ως Cotrone, μέχρι το 1928 όταν άλλαξε και πήρε το σημερινό της όνομα. Οι φίλαθλοι τις ποδοσφαιρικής ομώνυμης ομάδας η οποία αγωνιζετε στη δεύτερη κατηγορία, σχεδόν σε κάθε αγώνα με πανό, κορεο και συνθήματα τιμούν την ιστορία της πόλης του Κρότωνα.

Η ΦΚ Κροτόνε η ποδοσφαιρική τοπική ομάδα από την πόλη Κρότωνας στην Καλαβρία της Ιταλίας ιδρύθηκε το 1923 και έδρα της ομάδας είναι το Stadio Ezio Scida, χωρητικότητας 9631 θεατών. Η πρώτη της συμμετοχή στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας ήλθε το 2000 . Οι οπαδοί της ομάδας σε κάθε αγώνα οργανωμένα με πανό όπως «Magna Grecia» (Μεγάλη Ελλάδα) και συνθήματα του στυλ «Salutate la Magna Grecia» δηλαδή «Χαίρε μεγάλη Ελλάδα» ή και «Noi siamo la Magna Grecia» δηλαδή «Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα» τονίζουν την ιστορία της πόλης τους.

Ο Κρότωνας ιδρύθηκε το 710 π.Χ. από τους Αχαιούς, γεωγραφικά τοποθετείται στο νότιο άκρο της Ιταλικής χερσονήσου και εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Καλαβρίας, η περιοχή αποτέλεσε το προπύργιο της Μεγάλης Ελλάδας κατά την αρχαιότητα. Η πόλη του Κρότωνα αναδείχθηκε τάχιστα σε περιφερειακή δύναμη, αγκαλιάζοντας μάλιστα μία διόλου μικρή εδαφική ζώνη που εκτεινόταν, εξ’ ευωνύμων, από την Αδριατική θάλασσα έως και το Τυρρηνικό πέλαγος.

Σήμερα είναι παραθαλάσσια πόλη στις εκβολές του ποταμού Αισάρου, η πόλη κατά τον Μεσαίωνα ήταν γνωστή ως Cotrone, μέχρι το 1928 όταν άλλαξε και πήρε το σημερινό της όνομα. Η εγκατάσταση του αρχαίου φιλοσόφου από την Σάμο, Πυθαγόρα, εξυψώνει το κύρος της πόλης, στο εσωτερικό της οποίας ξεκίνησε να ωριμάζει το ομώνυμο φιλοσοφικό κίνημα των Πυθαγορείων.


Δείτε τους οργανωμένους οπαδούς του Κρότωνα:







Δείτε στο παρακάτω ντοκιμαντέρ της Ιταλικής τηλεόρασης, την ιστορία της πόλης του Κρότωνα :









Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου