Κίνα: Ο πρώτος εικονικός δημοσιογράφος στον κόσμο είναι γεγονός!


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας «XINHUA», πρωτοτύπησε, καθώς σε συνεργασία με την κινεζική μηχανή αναζήτησης Sogou, δημιούργησαν και παρουσίασαν τον πρώτο εικονικό παρουσιαστή ειδήσεων, προϊόν ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης.

Το Xinhua, το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κίνας, παρουσίασε έναν νέο εικονικό παρουσιαστή ειδήσεων ο οποίος με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης εκφωνεί τις ειδήσεις.Ο τεχνητός παρουσιαστής, μπορεί να εκφωνήσει κείμενα εξίσου φυσικά με έναν επαγγελματία δημοσιογράφο παρουσιαστή ειδήσεων.

Η φωνή του δημοσιογράφου, οι κινήσεις των χειλιών του και οι εκφράσεις του προσώπου του δημιουργούνται από ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έχει προηγουμένως εκπαιδευθεί βασιζόμενο σε βίντεο από πραγματικούς παρουσιαστές υπαλλήλους του πρακτορείου. Tο άψογο κοστούμι του και παρά την ελαφρώς ρομποτική φωνή του, όταν τον βλέπει κανείς δεν είναι εύκολο να τον ξεχωρίσει από έναν άνθρωπο παρουσιαστή.

Ο εικονικός δημοσιογράφος έχει δημιουργηθεί σε δύο εκδοχές, μία αγγλόφωνη και μια κινεζόφωνη, με διαφορετικά πρόσωπα η κάθε μία, επίσης μπορεί να «δουλέψει» 24 συνεχόμενες ώρες, πράγμα που, θα μειώσει τα κόστη παραγωγής, σύμφωνα με το BBC.

Ωστόσο, ο κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης προχωρά με ταχύτατα βήματα και πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι στο μέλλον θα δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε αν ένας παρουσιαστής είναι άνθρωπος ή εικονικό δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας επεσήμανε ότι ο εικονικός παρουσιαστής θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για να παρουσιάζει αμέσως έκτακτες ειδήσεις, κατά πόσο ένας τέτοιος «δημοσιογράφος» θα ικανοποιεί το κοινό αυτο μένει να φανεί, καθώς επίσης και ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει γενικότερα για το επάγγελμα του δημοσιογράφου.


Δείτε το βίντεο:









Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου