Banksy: Εντυπωσιακό graffiti στη πιο μολυσμένη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου!


Πριν λίγες μέρες ο Banksy ο γνωστός καλλιτέχνης του δρόμου άφησε και πάλι το σημάδι του, μια υπέροχη τοιχογραφία στην πόλη Πορτ Τάλμποτ στη νότια Ουαλία. Η αφορμή για αυτό του το έργο δόθηκε, όταν διάβασε ο ιδιος μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μαρτιο και έλεγε πως η πόλη Πορτ Τάλμποτ της νότια Ουαλίας είναι η πιο μολυσμένη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το έργο τοποθετήθηκε σε δύο τοίχους ενός γκαράζ από τσιμεντόλιθους, που κάνουν γωνία: ένα αγοράκι το οποίο φοράει χειμωνιάτικα και έχει ένα μικρό έλκηθρο στα πόδια του, τεντώνει τα χέρια του και με τη γλωσσίτσα του προσπαθεί να πιάσει κάποιες νιφάδες που δείχνουν να είναι νιφάδες χιονιού. Αν ο θεατής πισωπατήσει, θα δει στον διπλανό τοίχο ότι αυτές οι «νιφάδες» δεν είναι παρά στάχτες από έναν κάδο σκουπιδιών που έχει πάρει φωτιά.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά από τη δημοσιότητα που έδωσαν στην παρέμβαση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το BBC, η εφημερίδα The Independent, το Express και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Banksy επιβεβαίωσε την πατρότητα του έργου με ένα βίντεο που ανηρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram.









Δείτε τo βίντεο:







ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου