Porsche White Collection: H πιο εκπληκτική συλλογή Porsche στον κόσμο!Αν υπήρχε παράδεισος για τους φίλους της Porsche θα ήταν περίπου σαν την μυστική συλλογή ...Porsche White Collection, ενας χώρος είναι καθαρός σαν χειρουργείο, μεγάλος σαν μουσείο και γεμάτος με τα καλύτερα και σπανιότερα μοντέλα της Porsche και όλα σε χρώμα λευκό!

Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές συλλογές αυτοκινήτων στον πλανήτη που προκαλούν δέος, όμως σπάνια μαθαίνουμε για κάποια τόσο καλά οργανωμένη και τόσο πιστή σε ένα συγκεκριμένο «θέμα», όπως η White Collection. Οι τυχεροί που εισέρχονται στον συγκεκριμένο χώρο έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια από τις μεγαλύτερες και πιο μυστικές συλλογές Porsche στον κόσμο. Τα αυτοκίνητα είναι λευκά, το κτίριο είναι λευκό, οι τοίχοι είναι λευκοί, τα πατώματα είναι λευκά και τα έπιπλα είναι λευκά.

Σύμφωνα με το Porsche Club of America, που έκανε και την αποκάλυψη, πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη τόσο κρυφή συλλογή αυτοκινήτων της Porsche στον κόσμο. Περίπου 65 αυτοκίνητα, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να είναι βαμμένα σε λευκό χρώμα και να έχουν ελάχιστα χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Ή μάλλον μίλια, αφού η συλλογή βρίσκεται πιθανότατα σε κάποια γωνιά των ΗΠΑ.

Το ότι ο χώρος είναι καθαρός σαν χειρουργείο, δεν είναι υπερβολή. Οι λιγοστοί επισκέπτες που θα τύχει να μπουν στο κτίριο, πρέπει να περπατήσουν με τις κάλτσες ή να φορέσουν καλύμματα πάνω από τα παπούτσια τους. Και πράγματι το λευκό χρώμα που καλύπτει τα πάντα, όχι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και το πάτωμα, τους τοίχους, τις ντουλάπες κ.λπ. θα έκανε οποιοδήποτε ξένο σώμα να ξεχωρίσει αμέσως.

Ο ιδιοκτήτης της συλλογής, είναι άγνωστος. Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν όλος αυτός ο χώρος ήταν υπόγειος, φτιαγμένος ως πυρηνικό καταφύγιο. Ο Carl Bauer, που εμφανίζεται στο video, είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τη φροντίδα της συλλογής. Ο οποίος αναφέρει ότι κάθε φορά που πηγαίνει εκεί περνάει μερικές εβδομάδες χωρίς να δει το φως του ήλιου, φροντίζοντας τα εκθέματα. «Εκθέματα», τρόπος του λέγειν, αφού η συλλογή δεν είναι προσβάσιμη στο κοινό, οπότε δεν τα βλέπει κανείς. Και δεν πρόκειται μόνο για αυτοκίνητα. Η συλλογή περιλαμβάνει βαλίτσες, αγωνιστικές φόρμες, αφίσες, ποδήλατα, πέδιλα του σκι, μοντελάκια υπό κλίμακα και γενικώς οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει με το σήμα της Porsche.

Στο επίκεντρο της συλλογής βρίσκονται βέβαια τα κορυφαία αυτοκίνητα δρόμου της Porsche: 959, Carrera GT, 918 Spyder. Λίγο πιο δίπλα, ολόκληρη η σειρά των 911 «RS», από την πρώτη του 1973 έως την 993, και απέναντι όλες οι GT3 RS. Ακολουθούν οι GT2 και οι Turbo κάθε εποχής, οι σπάνιες Speedster, οι Targa κ.λπ. Τα αυτοκίνητα είναι τοποθετημένα ανά είδος, έτσι ώστε να μπορείς να παρακολουθήσεις την εξέλιξη κάθε εκδοχής της 911, μέσα σε ελάχιστα μέτρα. Υπάρχουν αρκετές 356 και κάποιες 924/944, αλλά όχι και πολλά άλλα μοντέλα της Porsche. Ούτε και αγωνιστικά – τα οποία θα χαλούσαν άλλωστε τη γαλήνη του απόλυτου λευκού με τα παρδαλά τους αυτοκόλλητα.


Δείτε το βίντεο:ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
ΠΗΓΗ 3
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου