Καραβάτζο: Ζωντανή αναπαράσταση των έργων τέχνης του Ιταλού ζωγράφου


Μέσα από ένα εκπληκτικό καλλιτεχνικό project οι γνωστότεροι πίνακες του Καραβάτζο παίρνουν ζωή. Χρησιμοποιώντας την τεχνική «Tableau Vivant» το Ludovica Rambelli Theater αναπαριστά τους εμβληματικότερους πίνακες του Ιταλού ζωγράφου. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την αναπαράσταση δεκατριών γνωστών έργων του Ιταλού ζωγράφου.

Μέσα από ένα εκπληκτικό καλλιτεχνικό project οι γνωστότεροι πίνακες του Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζο παίρνουν ζωή. Το Ludovica Rambelli Theater ξεκίνησε να δουλεύει το 2006 πάνω στην ζωντανή αναπαράσταση έργων ζωγραφικής, μια τεχνική που ονομάζεται «Tableau Vivant». Η παράσταση δόθηκε στη Νάπολι στην καθολική εκκλησία Santa Maria Donnaregina Nuova με μουσική υπόκρουση των Βιβάλντι, του Μπαχ και του Μότσαρτ και το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγικό.

"Tableau vivant" σημαίνει ζωντανή εικόνα και η προσέγγιση αυτή παντρεύει μορφές τέχνης της σκηνής με εκείνες της ζωγραφικής και της φωτογραφίας. Το αποκορύφωμα της tableau vivant ήταν το 19ο αιώνα καθώς υπήρξε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των εορτασμών στους βασιλικούς γάμους, στις ενθρονίσεις και στη βασιλική είσοδο σε πόλεις.

Ο Michelangelo Merisi da Caravaggio εγίνε γνωστός περισσότερο ως Καραβάτζο, ήταν Ιταλός ζωγράφος και το έργο του ανήκει χρονικά στα τέλη του 16ου έως τις αρχές του 17ου αιώνα, γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1571 και εφυγε απο την ζωή στις 18 Ιουλίου 1610. Οι πρώιμοι πίνακές του περιλάμβαναν κυρίως προσωπογραφίες και σταδιακά εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους ζωγράφους θρησκευτικών σκηνών. Το ρεαλιστικό ύφος του και η ανάδειξη της ανθρώπινης φύσης των αποστόλων και των μαρτύρων στα έργα του θεωρήθηκε ότι εξυπηρετούσαν τις βλέψεις της Αντιμεταρρύθμισης. Με την τεχνική του κιαροσκούρο κατάφερε να ενισχύσει το δραματικό στοιχείο και το μυστηριακό χαρακτήρα της πίστης, ενώ συνολικά η επαναστατική τεχνική των δραματικών φωτοσκιάσεων του τενεμπρισμού όπως την εισήγαγε ο Καραβάτζο, σφράγισε τη μπαρόκ σχολή της ζωγραφικής.

Οι πίνακες που αναπαριστώνται στο βίντεο είναι οι εξής:

  1. The Entombment of Christ
  2. Mary Magdalene in Ecstasy
  3. Crucifixion of Saint Peter
  4. The Beheading of St John the Baptist
  5. Judith Beheading Holofernes
  6. Flagellation of Christ
  7. The Martyrdom of Saint Matthew
  8. Annunciation
  9. Rest on the Flight into Egypt
  10. Narcissus
  11. The Raising of Lazarus
  12. Saint Francis of Assisi in Ecstasy
  13. Bacchus

Δείτε το βίντεο:




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου