Τζορτζ Μάικλ: Συλλεκτικό νόμισμα με τον θρύλο της ποπ στη Βρετανία


Κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία το νέο συλλεκτικό νόμισμα της σειράς «Μουσικοί Θρύλοι», το νεότερο νόμισμα της σειράς απεικονίζει τον θρύλο της ποπ Τζορτζ Μάικλ.

Tο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Μεγάλης Βρετανίας παρουσίασε το νέο του συλλεκτικό νόμισμα, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον θρύλο της ποπ Τζορτζ Μάικλ. Το νόμισμα αυτό είναι η νεότερη προσθήκη στη σειρά Music Legends, μέσα από αυτήν τη σειρά το Βασιλικό Νομισματοκοπείο τιμάει θρύλους της μουσικής όπως συνέβη και στο παρελθόν με τους Ντέιβιντ Μπόουι, Έλτον Τζον και Queen. «Θα ήταν εξαιρετικά υπερήφανος και συγκινημένος που ένα εθνικό ίδρυμα αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε σε δήλωσή η George Michael Entertainment. 

Το νόμισμα σχεδιάστηκε από τη γλύπτρια Σάντρα Ντεϊάνα και είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό του άλμπουμ «Faith» το οποίο κυκλοφόρησε το 1987, ένα χρόνο μετά την απόφασή του Τζορτζ Μάικλ να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Απεικονίζει τον σταρ με τα χαρακτηριστικά του γυαλιά ενώ στο ασημένιο νόμισμα υπάρχουν μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες. Όπως εξήγησε στο ΒΒC η σχεδιάστρια του νομίσματος, ήθελε «ένα ακριβές πορτρέτο που να αποτυπώνει τη χαρισματική έκφρασή του. Σκεφτόμουν ιδιαίτερα τα εμβληματικά γυαλιά ηλίου του» υπογράμμισε η Σάντρα Ντεϊάνα.

Ο Τζορτζ Μάικλ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Goring του Oxfordshire τα Χριστούγεννα του 2016 σε ηλικία 53 ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στον Μάρτιο πρόκειται να επανακυκλοφορήσουν δύο άλμπουμ των WHAM σε ειδική έκδοση έγχρωμου και μαύρου βινυλίου. Τα άλμπουμ «Fantastic» και «Make It Big» 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, θα είναι ξανά διαθέσιμα στο κοινό με την ειδική αυτή έκδοση από τις 22 Μαρτίου 2024. 

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου