Eyefilm: Η Αθήνα και ο Πειραιάς του 1920 σε ένα απίστευτο βίντεο!


Ένα υπέροχο βίντεο μας ταξιδεύει στην Αθήνα και στον Πειραιά του 1920 τότε που ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός, τότε που Αθήνα και ο Πειραιάς έμοιαζαν σαν μεγάλα χωριά.

Ένα σπάνιο βίντεο που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920 και προέρχεται από το Κινηματογραφικό Ινστιτούτο Ολλανδίας EYE και τη συλλογή του Ολλανδού κινηματογραφικού παραγωγού Loet Barnstijn που έδρασε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα μας δείχνει πως ήταν η Αθήνα και ο Πειραιάς την δεκαετία του 1920.

Στο βίντεο φαίνονται μεταξύ άλλων η περιοχή του Νέου Φάληρου με το περίφημο ξενοδοχείο Ακταίον και την παραλία που πλέον δεν υπάρχει και στο σημείο που σήμερα βρίσκεται το Νοσοκομείο Metropolitan, το Καπνεργοστάσιο και αρκετά μέρη του Πειραιά, όπως το λιμάνι και η Καστέλα. Παράλληλα, βλέπουμε εικόνες από την Αθήνα γύρω από την Ακρόπολη, αλλά και τον ανεγειρόμενο Ναός του Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού, την όχθη του Ιλισσού και τον λόφο Κυνοσάργους. Επίσης, το Παναθηναϊκό Στάδιο με τα Προπύλαια που χτίστηκαν λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 και κατεδαφίστηκαν το 1947, αλλά και το Πανεπιστήμιο με την Ακαδημία στην οδό Πανεπιστημίου.

Εκτός από τις εικόνες της παλιάς Αθήνας βλέπουμε και τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους. Εργάτες στο λιμάνι, περαστικοί στους δρόμους από τους οποίους άλλοι κάνουν βόλτες και κάποιοι άλλοι που απολαμβάνουν το μπάνιο τους στο Φάληρο, άνθρωποι που πάνε στις δουλειές τους και άλλοι που χαμογελούν στην κάμερα. Άνθρωποι με όνειρα, άνθρωποι μιας αλλης εποχής.

Δείτε το βίντεο:



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου