Τέμπη 2023: Το ντοκιμαντέρ του Politic που προβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο


Δείτε το ντοκιμαντέρ του Politic.gr για την τραγωδία των Τεμπών που συνέβη τον Φεβρουάριο του 2023, όταν ο χρόνος σταμάτησε για 57 ψυχές μετά τη μετωπική σύγκρουση μίας επιβατικής και μίας εμπορικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα  που συνέβη στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 κοντά στον οικισμό του Ευαγγελισμού Λάρισας ήταν το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα και αφορούσε στη σφοδρή μετωπική σύγκρουση μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας με μια εμπορική αμαξοστοιχία της εταιρείας Hellenic Train. Στις 23:21 ο επιβατικός συρμός Intercity 62 που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα. Η σφοδρή αυτή σύγκρουση και η ανάφλεξη των συρμών προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μηχανοδηγών. Τουλάχιστον 85 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους οποίους οι 25 ήταν πολύ σοβαρά, ενώ 6 από αυτούς νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Δείτε το ντοκιμαντέρ της Politic:



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου